najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Strasti i snovi italijanske mode” od večeras u Beogradu

Izložba visoke italijanske mode pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” biće otvorena večeras u Konaku kneginje Ljubice, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Na izložbi će biti predstavljen talenat, umetnički izraz i zanatska savršenost italijanske mode kao kulturnog i ekonomskog nasleđa jedne zemlje.

Posetioci u Beogradu imaće priliku da do 6. novembra uživaju u neponovljivim kreacijama slavnih modnih brendova, među kojima su Đanfranko Fere, Marela Ferera, Gaj Matiolo, Gatinoni, Sestre Fontana, Đorđo Armani, Enriko Koveri, Laura Bjađoti, Versaće, Valentino, Fendi, Renato Balestra.

Među eksponatima naći će se i Armanijeva haljina koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija “Činečita”, haljina sestara Fontana koju je nosila Ava Gardner u filmu “Bosonoga kontesa” a zatim je moderniju verziju imala Anita Ekberg u Felinijevom filmu “Dolče vita”.

Posetioci će videti i haljinu “Skuola di moda Ida Feri” koja će biti prikazana dok je još uvek u izradi, pa se na njoj može videti sam krojački proces, kao i muški sako “Luka Litriko” koji je delimično završen pa se na njemu vidi sam proces rada, a isti takav model kreirao je Anđelo Litriko za Ričarda Bartona.

Izložba se održava kao deo 16. izdanja Nedelje italijanskog jezika u svetu, što je događaj koji se organizuje svake godine u oktobru mesecu u cilju promocije italijanskog jezika kao velikog jezika klasične i savremene kulture i njegovih veza sa umetnošću, naukom, kulturom.

Ovogodišnje izdanje je posvećeno italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektorima mode, odeće i dizajna, pod naslovom “Italijanski jezik i kreativnost: brendovi i odeća, moda i dizajn”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike