Umetnički pravci kao inspiracija za modne kolekcije

Na jubilarnoj 40. Beogradskoj nedelji mode nastupili su i studenti Modnog dizajna na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, kao i njihova profesorka, docent Ana Vasiljević Čelar koja je predstavila svoju kolekciju „Limitless“ za jesen/zimu 2016/2017 u okviru programa autorska moda.

Studenti četvrte godine u revijalnom delu Modne vinjete prikazali su kolekciju „Refleksija“ inspirisanu umetničkim pravcem Art Deco, saopštio je Univerzitet Metropoliten.

„Jedan od najvažnijih elemenata na studijskim programima svih fakulteta Univerziteta Metropolitan jeste praktičan rad i povezivanje studenata sa kompanijama i organizacijama na tržištu. Nastupi na Beogradskoj nedelji mode su još jedna potvrda uspešnosti ovog pristupa“, kaže Ana Vasiljević Čelar.

Kako je navela, mladi talentovani modni dizajneri dobili su priliku da svoje radove predstave publici na Beogradskoj nedelji mode, ali i nekim od vodećih modnih stručnjaka iz naše zemlje.

„Iz svog dugogodišnjeg iskustva, i kao autora u oblasti mode i kao profesora, znam da će nastup na našem najprestižnijem modnom događaju predstavljati dodatnu motivaciju i podsticaj za buduću profesionalnu karijeru naših studenata“, kaže Ana Vasiljević Čelar.

Kako je saopšteno, Ana Vasiljević Čelar redovno izlaže na Beogradskoj nedelji mode, a njene kolekcije su postale prepoznatljive i van granica naše zemlje, o čemu svedoče i brojni nastupi na revijama širom evrope.

Njena kolekcija „Limitleš“ inspirisana je delima ruske avangarde 20. veka u kojima osnovu čine geometrijski elementi, precizne, ravne linije i čiste forme.

Kolekcija „Refleksije“ studenata Anje Plemić, Ivane Radić, Lenke Ilić, Ivane Vorguca, Janeth Barbosa i Florijana Karha istražuje spajanje modernog, glamuroznog i dinamičnog i vraća nas u vreme kada je nastao umetnički pravac Art Deco naglašavajući luksuz i odmerenost koje je diktiralo tadašnje vreme.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike