Afera – zauvek

Emocije uvek dolaze ili odlaze u neko neočekivano vreme. Momenat kada dobijate (ili dajete) ključ vašeg do tada zajedničkog stana može biti uzbudljiv. U tom trenutku ćete uživati, slaviti, možda i „overiti“ neku od soba. Bićete na vrhuncu veze. S druge strane, sam zajednički život može da obeleži deo veze kada se goruća strast nove ljubavi smiruje u mlak bućkuriš sastavljen od svakodnevne rutine, loše komunikacije i večeri repriza davno emitovanih televizijskih serija. Mora li da bude baš tako? Da li obaveza na duge staze ubija romantičnu ljubav? Može li se strast može iznova otkriti?
Vrlo je verovatno da može, i to bez romantičnih pesama i proučavanja seksualne psihologije. Ako je potrebno da budemo bolji ljubavnici i srećniji ljudi, onda je na našim plećima odgovornost da se sastavi plan koji će biti razumljiv i lak za ostvarivanje. Čak i ako ništa od toga ne uspe, dobro je znati da se barem uložio neki trud. Dakle, nije retka situacija da u dugogodišnjim vezama spontano vođenje ljubavi (poput onog s petog sastanka) bude viđeno samo u filmovima nedeljom uveče. Zašto? Oboje su prezauzeti poslom, gužvama u prevozu i drugim nebitnim stvarima iz naše svakodnevice. Istina, treba imati na umu i to da žene imaju drugačije seksualne nagone od nas.
Njihova želja za seksom kompleksnija je od naše, uključuje emocionalnu bliskost i osećaj udobnosti. Dakle, potrebno je staviti sve one druge stvari na pravo mesto – emocionalnost, volju, simultanost – i želja će sama doći. Zbog toga valja staviti sve na svoje mesto. Ako je potrebno, neka se odredi i datum i vreme. Osigurajte osećaj udobnosti (sudovi oprani), nek sve bude na svom mestu. Pre nego što shvatimo šta se događa, vodićemo ljubav. Čekanje na spontanost u vezi ionako može da potraje čitavu večnost, a to nikome, bez obzira na pol, uopšte nije potrebno.

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    Eh, pa kad je neko mnogo „radoznao“, ne preostaje ništa drugo nego „ratosiljati“ ga se nekako, a ne „povrijediti“!

  2. Femina Bianca

    Izgleda da vas ta afera baš ne inspiriše pa ni sami ne verujete u to što kažete. Ako se nešto smatra aferom, ona ne traje zauvek. Ako ste već živeli u zajedničkom stanu pa vraćate ili dajete ključeve onda ste se valjda rastali i tome slično. Kada je nešto spontano, onda se ne pravi plan za „spontanost“. Ako treba da operete sudove i obrišete prašinu pre nego se desi ta spontanost, o čemu se tu radi?!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike