Bez cmakanja

Poslednjih godina poljupci su postali bučni. Ni u filmovima više nema onih tihih i bešumnih. Zbog cmakanja poljubac gubi ekskluzivnost, a cmakanje ne vole čak ni deca, bilo da ih cmaču roditelji ili neka dosadna rodbina. Otkud toliko buke u u današnjim poljupcima svih vrsta? Galama je posledica uvlačenja prijateljstva u ljubljenje. Poljubac u kojem se čuje „cmok“ zapravo je prijateljski; on je maska za onaj pravi – on ga ometa.

Na usnama nema ničeg bučnog, a privremeni vakuum je taj koji proizvodi zvuk. Zvuk se stvara u odlasku poljupca, a ne u njegovom dolasku. Ljubavni poljubac ima sasvim drugačiju postavku stvari – za početak, nije bučan, jer su dodiri usana duži. Pored toga, odvajanje je sporo pošto se partneri nerado rastaju, pa se pri tom ne čuje nikakav zvuk.

Bučni poljupci su kao izvinjenje, kao zamene. Ako je ženski poljubac isuviše bučan, to je dovoljan razlog da posumnjate u iskrenost njene ljubavi. Naravno, to ne znači da u džepu treba da nosite merač jačine poljupca, ali nije zgoreg da obratite pažnju i na to.

Ipak, u današnje vreme, kada svi žele da izmere sve, nekome bi zaista mogla da padne na pamet ideja da investira u aparat koji bi merio iskrenost poljupca. Po pravilu, glasan ženski poljubac češći je u prijateljskim nego u ljubavnim vezama i muškarac to treba da zna. Nevolja je izvesna kada muškarac dođe u (ne)priliku da se žena koja mu se sviđa ponaša prema njemu prijateljski. Muškarac u samom startu treba da otkloni takve situacije – neka drugom bude prijateljica, a njemu ljubavnica.

S muškarcima je drugačije. Kada je muški poljubac gromoglasan, pod uslovom da je redak, to često znači da mu se ta žena sviđa. Muškarac nikada ne bi gromko poljubio ženu koja mu se ne dopada. Taj poljubac mora biti redak i mora da bude iznenađujući, jer tada ima najveći učinak na ženu. Pokušajte „bešumne poljupce“ i vaša partnerka će imati osećaj da joj se događa nešto novo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.