najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Briga o mišićima

Mišići su suviše dragoceni da biste ih tek tako zapustili. A upravo to se dešava ukoliko redukovana ishrana nije praćena redovnim telesnim vežbama. Sačuvajte mišiće dodajući neke od vežbi svom dijetalnom planu. Vežbajte naporno, dodajte gas, ako treba, budite i nemilosrdni zbog brige o mišićima.
Korišćenje malih težina kako biste se oblikovali i stesali samo je jedan od izgovora za izbegavanje pravih opterećenja. Od velikog je značaja upotreba velikih težina pri vežbanju, jer se na taj način organizmu daje signal da se bori za svoje mišiće. Obratite pažnju na vremensko trajanje vašeg treninga. Sledeći put pokušajte da ga završite za pet odsto brže. Na ovaj način trening od 45 minuta smanjićete za dva minuta i petnaest sekundi. Iako izgleda bezazleno, efekat je postignut. Upražnjavanje istog programa za kraće vreme znatno doprinosi boljim rezultatima, a sam trening postaje dinamičniji i izazovniji. Povećanje intenziteta doprineće većem sagorevanju masti.
Preskočite dugo trčanje laganog intenziteta. Intervali visokog intenziteta imaju čak devet puta veći efekat od tradicionalnog treninga izdržljivosti. Probajte to i s trenažnim biciklom. Prvo se zagrejte nekih pet minuta vožnjom od četrdeset odsto vašeg maksimuma. Nakon toga zavrtite pedale do svog maksimuma i sprintujte šest sekundi, a onda usporite na brzinu kojom ste se zagrevali desetak sekundi pre nego što ponovite sprint.
Kod muškaraca koji primenjuju ovu formulu sagorevanje masti je tri puta veće nego kod onih koji voze sprint dvadesetak sekundi i onda u narednom periodu samo smanjuju intenzitet. Trening praktikujte tri puta nedeljno, dodajući po interval svake nedelje, dok ne dostignete vožnju od dvadeset minuta u kontinuitetu. Nema nijednog razloga da matematičkom preciznošću ne vodite računa o svojim mišićima.

1 komentar
  1. Miodrag Lazarević

    Potpuno se slažem sa vama!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike