najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Da li ste povodljivi?

Da li ste indiferentni prema tuđem mišljenju, ili drugi upravljaju vašim životom? Jeste li radoznali i da li neprekidno tragate za novim informacijama? Čitate, slušate i gledate sve što mediji mogu da vam ponude? Identifikujete se s tuđim idejama i najčešće prihvatate tuđe mišljenje, što je uglavnom pozitivna osobina. Ili ne? Možda više volite da imate svoje mišljenje, koje će vas sprečiti da poverujete u sve što mediji plasiraju. Ipak ne treba zaboraviti to da i mediji proizvode ljudi koji ponekad greše, kao, uostalom, i ljude čiji modni trend nikako i ni po koju cenu ne treba slediti.

U svakom slučaju, ne treba uzimati zdravo za gotovo sve ono što se pročita u novinama ili na internetu. Malo kritičkog odnosa nikome ne može da škodi. I ne treba osećati strah kada se stvara sopstveni stav prema aktuelnim događanjima u svetu i kod nas. Savet tražite od samo od osoba čije mišljenje poštujete, bilo da je to prijatelj, kolega ili psihijatar. Ipak, savet uvek treba samo da vam bude smernica, a ne apsolutna istina. Jer ako se stalno oslanjamo na druge, gubi se kontrola nad sopstvenim životom. Samopouzdanje i vera u sopstvenu sposobnost da se ispravno proceni određena situacija su najvažniji. Praćenje trendova, i modnih i životnih, nema nikakvog smisla ako vam oni suštinski ne odgovaraju.

Cilj je da ostanete mladog i modernog duha, jer ćete se tako uvek osećati mladim. Čak i ako ste prešli četrdesetu, ne znači da su mlađi uvek u pravu. A šta je s iskustvom? Mada je zdravo truditi se da uvek budete informisani o najnovijim trendovima, ne treba preterivati, niti zaboraviti ko ste i šta ste bili. Životno iskustvo će vas uvek obogatiti, učiniti da se uvek i u svakom trenutku osećate zrelim i sposobnim da donosite važne životne odluke.

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    Toliko radoznala, da drugi upravljaju mojim životom, čak koju ću sljedeću stranicu okrenuti, na koje će slovo moje oko pasti slučajno pogoditi pravu stvar i otvoriti novo pitanje-odgovor.

  2. Nataša Gajić

    Jaz među različitim generacijama čini se ponekad neprevaziđenim. Jednom kad odete od kuće i osnujete sopstveni dom i porodicu, kidaju se sva nekadašnja “zajednička ubjeđenja”koja se tiču i vanjskih saznanja bilo kojim putem, njihovo nekritičko usvajanje, jer je pod međusobnim uticajem i komentarima i vas i onih s kojima ste do tada živjeli i usklađivali poglede na svijet.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike