Dišite punim plućima

Skoro svaka žena zna ko joj je najveći neprijatelj posle dobrog i osvežavajućeg seksa – san. Sigurno vam se mnogo puta dogodilo da posle tolikog uzbuđenja jednostavno poželite da se opustite i prepustite snu, dok ona u svojoj glavi ima sasvim druge namere – koje isključuju spavanje.

Poznato je da su hormoni koje muško telo proizvodi prilikom orgazma glavni krivci za našu potrebu da posle seksa odmah utonemo u san. Dakle, nije reč o lošim manirima, stvar je jednostavno biološke prirode. Zašto onda žene to ne razumeju? Jednostavno, zato što su žene i što kod njih stvari funkcionišu sasvim drugačije.

Istina je da se posle intimnih trenutaka retko kojem muškarcu dogodi da se odupre ogromnom osećanju zadovoljstva, prijatnog umora i maksimalne opuštenosti. Oni koji ne žele da razočaraju svoju partnerku i da odmah odlutaju u carstvo snova poslušaće glas razuma, koji tvrdi da tokom seksa ne treba zaboraviti na pravilno disanje.

Ako tokom seksualnog čina dišete ubrzano i plitko, lišavate sebe neophodne doze kiseonika, što može izazvati opštu iscrpljenost organizma i sasvim logičnu pospanost. To je ono što vašoj partnerki uopšte nije potrebno, posebno ako tokom seksa ona nije bila ni blizu vrhunca. Ako je naš umor logičan, logična je i njena želja da dosegne svoje zadovoljstvo.

Međutim, žene zanemaruju činjenicu da pojedini muškaraci – u retkim slučajevima, doduše – osećaju umor čak i dan posle seksa! Moguće da je sve stvar tehnike, uloženog napora ili čestog isprobavanja poza iz Kamasutre, a moguće je i da vam disanje jednostavno nije bilo ujednačeno.

Dakle, nemojte se sasvim prepuštati strastima u toku seksa, to jest, prepustite se, ali nipošto nemojte zaboraviti da dišete pravilno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.