najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobar start

Nije svaki megauspešni profesionalac započeo karijeru u velikom stilu. Niti je svaki uspešan sportista bio zvezda u usponu svog tima. Ako još uvek niste otkrili šta je ono što će baš vas učiniti velikom zverkom, znajte da nikada nije kasno. Motivišite sebe i dostići ćete druge; krenite polako, da biste kasnije poleteli punom brzinom. Nema tu neke velike mudrosti, to samo izgleda kao da je tako.

Za početak ne bi bilo loše sastaviti listu stvari koje vas frustriraju u vašem poslu, a zatim potražiti rešenja. Što maštovitije rešenje, to brže rešavanje problema. Potom svoje ideje podelite s drugima i postanite glavni čovek za rešavanje problema – to će osigurati vaše radno mesto.

Ako verujete da su vaši ciljevi u karijeri na dohvat ruke, vaša pozicija će biti sve čvršća. Zbog toga treba početi s projektima koji će brzo dati željene rezultate. Uspeh će automatski podići samopouzdanje i pozitivno će uticati na sve buduće rezultate. Tako to obično biva s uspehom. Važno je, naravno, da uživate u poslu kojim se bavite. Ljudi koji se prihvataju onoga u čemu uživaju – a ne onoga za šta misle da će im doneti unapređenje – zadovoljni su i posvećeni svom poslu. A to je dobar put ka unapređenju. Zato treba da tražite zadatke koji se poklapaju s vašim interesovanjima ili, još bolje, potražite posao u okviru oblasti koju volite.

Šanse da se pronađe posao rastu ukoliko stalno, u svakom svom slobodnom trenutku, na neki način radite na tome. Pre nego što popunite prijavu za svoje radno mesto iz snova, naučite bar nešto o njemu. Čitajte, krstarite internetom, ako treba, tražite neplaćenu praksu u firmama koje se bave delatnošću koja vas zanima. Napravite od sebe dobar proizvod koji se lako prodaje.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike