Dovoljno jaki razlozi

Foto: SplitShire/Pixabay.com

Ponekad se dešava da je devojka s kojom smo savršeno jasna i tačno znamo šta želi. Ali, nekada se dešava da žene igraju previše perfidno i onda se nađemo u situaciji da samog sebe zapitamo – da li treba da ostanem u ovoj vezi ili treba da bežim glavom bez obzira? Prilična dilema. A situacije u kojima se možemo naći su mnoge i nije uvek lako prelomiti i doneti pravu odluku. Počnimo od skoro banalnog primera: da li treba ostati s devojkom koja ima psa kao kućnog ljubimca? Treba. Psi imaju fantastičnu sposobnost da smanjuju stres i napetost svojih gazda.

Ali šta kada ona previše citira Hegela i ostale pametnjakoviće za koje nikada niste ni čuli? Možda bi u takvoj situaciji ipak trebalo otići. Pored toga što je taj stav “znam sve” iritirajući, to je i očigledan znak da se ona ne snalazi dobro u svojoj koži i da želi da se predstavi u nekom drugom svetlu, koje inače nije njena prirodna nijansa. Da se radi o citatima iz filmova, bilo bi drugačije. Isti slučaj je i sa situacijom u kojoj vam ona previše tepa i naziva vas svojom macom – čak i ako imate sto kila. Imena od milošte, naravno, nisu na odmet. Naprotiv. Ona nas samo povezuju. Ipak, ako je ona stalno “njanjava”, možda samo pokušava da se sakrije iza maske deteta i odbija da preuzme odgovornost u vezi ili da govori o problemima. To je znak i da želi da se ponašate prema njoj kao prema bebi.

Sigurna situacija u kojoj treba ostati u vezi jeste ako znate da je ona od onih žena koje previše vole slobodu i koja nikada nije imala ozbiljnu vezu. Ukoliko je vaša izabranica tog kova, onda treba ceniti činjenicu da je odlučila da “svije gnezdo” baš pored vas. Onoga trenutka kada tu energiju preusmeri na karijeru, imaćete kraj sebe uspešnu, lepu i sposobnu ženu, koju svakako treba da zadržite. Ako je ona uz sve to još i kreativna, uneće vam umetnost u svakodnevni život.

Jedan komentar

Ostavite komentar