U trendu

Dve popularne navike mogu da utiču na smanjenje penisa, upozoravaju stručnjaci

Iako ne bi trebalo tome pridavati previše pažnje, muškarci brinu o veličini svog penisa. Prosečna veličina može varirati od države do države, ali prema istraživanju stranice All Size Matter kod Srba ona iznosi 14.8 centimetara. Ako i vas brine veličina vašeg penisa, vredi se zapitati mogu li neke životne navike uticati na njegovu veličinu. Naime, neke studije ističu da konzumacija alkohola i pušenje cigareta može direktno uticati na veličinu penisa.

Kako alkohol utiče na veličinu penisa?

Zavisnost od alkohola utiče na skoro sve aspekte života pa tako i na seksualni. Medical News Today navodi da zavisnost od alkohola kod muškaraca može dovesti do problema kao što su erektilna disfunkcija, nemogućnost postizanja orgazma, preuranjena ejakulacija i gubitak libida.

Studija Univerziteta Vašington dokazala je da trezni muškarci mogu brže da postignu erekciju nego muškarci koji su pod uticajem alkohola. Ne samo to, neki muškarci ne mogu uopšte da postignu erekciju dok imaju alkohol u krvi.

Odbor za zdravlje Velike Britanije na svojim stranicama navodi da konzumacija ima i neke dugotrajne posledice na penis.

– Dugotrajno konzumiranje alkohola može uzrokovati smanjenje testisa i penisa – piše na njihovim stranicama.

Ako ste među onim ljudima koji neće prestati s preteranom konzumacijom alkohola zbog zdravlja, možda bi seksualni život mogao biti dobar povod.

Još jedan veliki rizik pri kombinovanja seksa i alkohola? Izlaganje polno prenosivim bolestima. Studije pokazuju da skoro 50 posto neplaniranih seksualnih odnosa uključuje alkohol, a 60 posto polno prenosivih bolesti prenosi se kada je u pitanju alkohol. Mlade odrasle osobe koje konzumiraju alkohol imaju sedam puta veću verovatnoću da će imati nezaštićeni polni odnos.

Kako pušenje utiče na veličinu penisa?

Ne moramo vam naglašavati koliko je pušenje loše za celokupno zdravlje. To, naravno, znači da negativno utiče i na seksualni život.

Naime, hemikalije iz cigareta mogu oštetiti krvne sudove u penisu te time sprečiti protok krvi i erekciju. Bez obzira na stimulaciju i osećanje seksualne uzbuđenosti, ako su krvni sudovi oštećeni, penis neće postići erekciju.

Studija Medicinskog fakulteta u Bostonu iz 1998. proučavala je erekciju 200 muškaraca i istraživači su došli do zanimljivog zaključka. Naime, muškarci koji puše imaju manji penis u erekciji u poređenju s onima koji ne puše. Istraživači veruju da je to zato što pušenje inhibira protok krvi, sprječavajući (smanjujući) rast penisa u erekciji.

– Postoji ljudi koje nije briga za rizik od razvoja karcinoma, ali se mogu više zabrinuti kad čuju da nešto može da pokvari njihov seksualni život – rekao je Klajv Bejts, direktor Akcije za pušenje i zdravlje.

– Ako muškarci žele da imaju penis s kojim se ponose, ne bi trebali da puše ni da piju velike količine alkohola – kaže dr. Debora Li iz internet klinike Dr. Fox.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar