najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fit na svoj način

Verovatno poznajete neke ljude koji imaju dovoljno vremena za vežbanje. Oni se tehnički nazivaju "nezaposlenima". Za sve ostale vreme za vežbanje je kao voda u termosu: nemate ga mnogo i morate da ga mudro koristite. Pošto imate posao i podižete porodicu, nemate vremena da podižete i tegove, tako to ide. Kako bi mogao da izgleda optimalni fitnes plan za muškarce koji nemaju mnogo vremena, to jest plan s vežbama za minimum vremena i maksimum dobiti za one koji žele da budu u formi, ali imaju i poneku drugu obavezu?
Ako vežbate u teretani, radite na drugačijoj opremi prilikom svakog treninga, svake nedelje: upotrebite mašinu za veslanje, bicikl, traku, stepenice, eliptični trenažer. Vaše telo korsiti različite mišiće – ili iste mišiće, ali na različite načine – na svakoj vrsti opreme. Zato, ako često menjate vežbe, vaše telo ima više koristi od svakog treninga. Kada ste pod stresom, izvesni hormoni kao što je adrenalin, stežu sve vaše mišiće, ne samo vrat i ramena, što se obično povezuje sa stresom. Kada su vaši mišići napeti već neko vreme, osećate bol. Šta uraditi povodom ovoga? Istezanje. Stežite i opuštajte svoje mišiće, počev od listova, pomerajući se naviše ka ramenima i vratu. Kontrahovanje i opuštanje trebalo bi da olakša bol.
Spavati dovoljno ne znači i odmoriti se dovoljno. Stres drži vaš um budnim i u nemogućnosti da se opusti čak i dok spavate. To je zbog toga što vam onemogućava najdublji san tokom spavanja, što za posledicu ima da se osećate neispavano čak i posle cele noći provedene u krevetu. Tuširanje ili topla kupka pre spavanja podići će vašu telesnu temperaturu, što će vam omogućiti dublji san. Potopite se trideset minuta za maksimalan efekat i ne jedite ništa nakon toga. Vaše telo se neće odmoriti u toku prve polovine noći ako pokušava da svari hranu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike