U trendu

Higijena je pola zdravlja (1)

Dobar deo muškaraca svoje omiljeno mesto za sedenje opisuje sledećim nagoveštajem: od porcelana je, belo i ima ručku. Na tom sedištu može se listati neki detektivski roman, finansijska rubrika u novinama ili neki časopis koji se našao pod rukom. I svaki muškarac zna da se na tom mestu može svašta uraditi – od sprečavanja kancera do napredovanja na poslu. Doduše, isto važi za svaki trenutak proveden u kupatilu. Važno je samo da proverite da li su vrata dobro zaključana.
Da se ne lažemo, kad budete umirali i kada vam čitav život bude prošao pred očima, oko 30 procenata tog filma činiće slika vašeg lica u ogledalu u kupatilu. Kada ste tamo sami, razmislite da li češće koristite levu ili desnu ruku. Ali ne za ono što vam pada na pamet, nego za pranje zuba. Ako češće koristite desnu, onda vam je desna strana lica verovatno u boljem stanju od leve (za levoruke važi suprotno). I, kao i većina ljudi, verovatno perete zube samo 30 sekundi umesto dva minuta – koliko preporučuje svaki stomatolog. Zato obratite pažnju na obe strane vilice i sasvim polako perite zube. Čak i ako perete zube, čistite ih koncem i imaćete dah od kojeg slušaoci mogu zatreptati kao kad čuju Selin Dion. A malo pažnje posvetite i svom jeziku, jer se na njemu često skupljaju bakterije iz usne duplje.
U uobičajenim okolnostima možete koristiti peškir za ruke sve dok vam nos ne saopšti da je vreme da ga promenite. Međutim, šta ako vaša supruga ili devojka dobije kijavicu? Bakterije i virusi na tako vlažnoj podlozi mogu da prežive danima. Imate dve mogućnosti: perite peškire na najvišoj temperaturi uz upotrebu izbeljivača posle svake upotrebe ili koristite papirne ubruse sve dok svi opet ne budu zdravi. Kada obratite pažnju na zube i ruke, sledeći korak je brijanje. Lice prvo operite sapunom i toplom vodom; tako ćete skinuti zaostalu prljavštinu. I ne budite suviše velikodušni: zajednički brijač može biti jednako opasan kao i seks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar