Hrabriji, privlačniji, moćniji!

Nije tajna da svako od nas makar ponekad potajno poželi da bude hrabriji, privlačniji, moćniji. I sigurno je svako od nas bar jednom u svom životu požalio zbog toga što se u nekoj situaciji nismo pokazali kao borbeniji, odvažniji, preduzimljiviji. Prilika koja nam se tada ukazala, a propustili smo je, možda više nikada neće moći da se vrati. Treba li upadati u očajanje zbog toga? Ne. Potrebno je naučiti nešto iz gubitka koji nam se dogodio. To je jedini ispravan način da se nastavi dalje. Rad na sebi i na svom samopouzdanju, učenje na greškama i korišćenje dragocenih iskustava u nekim novim situacijama.
Život nas uči tome da u nekim situacijama treba biti mudar strateg. Recimo, umesto da budemo ljubomorni na "gospodina savršenog" koji je u našem društvu, a "gospodin savršeni" je momak koji ima sve (neverovatan posao, najlepše devojke, gomilu keša), pametnije je primeniti taktiku. Umesto da ga preziremo, jer je to najlakše, pametnije je biti mu prijatelj. Stvaranje saveza sa alfa-mužjakom u našoj okolini može da nam omogući pristup onome što želimo, a pri tome smo još i u poziciji da otkrijemo tajnu njegovog uspeha. Praktičan primer: ako vam nedostaje rečitost, pošaljite svog alfa prijatelja da porazgovara s devojkom koja vam se te večeri svidela u nekom kafiću. Kada on razbije led, vi stupite na scenu. Ova tehnika može vrlo lako i dobro da funkcioniše, samo je važno imati poverenja u prijatelje.
Zapravo, kada se stvari svedu na suštinu, uvek će postojati neko ko je bar u jednoj stvari nadmoćniji od nas, neko ko je lepši, neko ko je pametniji, neko ko je sposobniji da se brže od nas adaptira u novonastaloj situaciji. Svet u kojem živimo funkcioniše brže nego ikada ranije. Umesto da se prepuštamo očajanju, bolje je da se radujemo toj brzini, koja će nam pre ili kasnije omogućiti neku novu priliku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.