U trendu

Imate obim vrata veći od 38 cm? Imamo lošu vest za vas

Ukoliko vam se dogodi da ne možete da zakopčate dugme od košulje ili haljine oko vrata, to može da ima velike posledice na vaše zdravlje.

Muškarci sa većim obimom vrata imaju veći rizik od srčanih oboljenja, rezultati su studije iz Brazila.

U istraživanju je učestvovalo skoro 4.000 muškaraca, i istraživači su utvrdili da je idealan obim vrata za muškarce 38 centimetara.

Muškarci čiji je obim vrata veći za samo 2.5 centimetara od prosečne veličine imaju imaju veću šansu da budu rezistentni na insulin, povećan krvni pritisak, povišene trigliceride ili „dobar“ holesterol, prenosi Klix.ba.

Masnoće koje se nakupljaju oko vrata mogu da prouzrokuju pojavu upalnih procesa koji dovode do nakupljanja viška masti u karotidnim arterijama na vratu, što otežava rad srca, navodi se u studiji.

Muškarci koji vežbaju često imaju razvijenija ramena i veći obim vrata, ali oni neće imati iste probleme jer je reč o mišićima, a ne masnoćama.

Naredni korak koji bi, dakle, trebalo da napravite jeste da uzmete krojački metar i izmerite obim vrata.

Ukoliko broj bude bio veći od 38 centimetara, dobro bi bilo da zbog prevencije posetite lekara.

On će sprovesti sve neophodne analize, izmeriti krvni pritisak, kao i šećer u krvi i holesterol.

Rezultati studije pokazali su da osobe sa većim obimom vrata od prosečnog najčešće imaju tri ili više puta veći rizik od srčanih oboljenja.

1 komentar
  1. ANDREJ

    Ovo sto se iznosi o obimu vrata kod muskarca,pa to su obicne gluposti. Gde moze odrastao muskarac,da ima obim vrata 38 cm.To je ujedno i broj muske kosulje.Kosulju broj 38 imaju deca od deset dvanaest godina Odrastao muskarac,obicno nosi kosulje br.41,42 ili 43. ne treba sa ovako neproverenim naivnim tvrdnjama, unositi zabunu kod ljudi i siriti dezinformacije.Muskarac odrastao,sa vratom obima 38 cm. spada u nedonoscad, a takvi nisu zreli ni za seksualne kontakte,sa zenskim osobama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike