U trendu

Kad ona ćuti

Kako reagujete kada primetite da vas vaša draga ne sluša dok joj nešto objašnjavate? Uporno ponavljate ono što ste već rekli, počinjete da govorite sve glasnije, pišete joj poruku, ili birate neki drugi način kojim ćete pokušati da privučete njenu pažnju? Da li vas nervira kada primećujete da postoji čak i trunka nezainteresovanosti kod osoba s kojima razgovarate, bez obzira na to što znate da oni to ne rade zato što vas ne cene već zbog toga što su pod pritiskom nekih svojih svakodnevnih briga.
Za početak, ne bi bilo loše naučiti razliku između toga kako izgleda osoba koja ćuti zbog toga što je gluva za tuđe probleme i osoba koja se prepušta ćutanju jer je neraspoložena, tužna, umorna… Retko ćete naići na ženu koja voli da ćuti, ali ako ste nekim slučajem uspeli da nađete baš takvu, postavlja se pitanje da li se iza njenog ćutanja kriju neke veličanstvene misli, kao i to koliko ćete imati razumevanja za to što njoj prija ćutanje pošto na taj način obnavlja svoje samopouzdanje. Možda zvuči neverovatno, ali i žene umeju da daju lakonske odgovore na postavljena pitanja, i to ne zbog toga što nisu dovoljno motivisane nego zato što ne žele da nas opterećuju ili da nam dosađuju nekim stvarima koje one smatraju trivijalnim.
A šta je s onom pričom da se mnogo toga može saznati iz govora njenog tela? Da nam ona svojom mimikom i gestikulacijom neprekidno šalje mnoštvo poruka koje samo treba pravilno tumačiti? Moguće je da je i ta priča tačna, ali ćutanje ume da probudi različite sumnje, a ni „vađenje reči kleštima“ nije uvek prijatan posao. Međutim, ponekad se i to mora izvesti; malo je onih parova koji se razumeju bez ijedne izgovorene rečenice, kojima reči služe samo za razmenu neophodnih, skoro službenih informacija.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Kad ona ćuti, smijeh progovara iz očiju i sa usana.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike