U trendu

Kad smo „na konju“

Kad kažemo da smo „na konju“, svi znaju na šta mislimo. Možda ne znaju pravi razlog zbog kog se tako osećamo, ne znaju koje prepreke je trebalo savladati, koliko truda je trebalo uložiti i kakve okolnosti su nas sprečavale da se tako na kraju osećamo, ali svi znaju da je u pitanju jedno prijatno osećanje koje nam vraća osmeh na lice. To znači da smo bili na potezu, da smo od svih mogućih povukli baš onaj pravi, da smo iskoristili priliku koja nam se ukazala. I zato se sada nalazimo uspravno u sedlu. Naše misli, ideje i sve o čemu smo razmišljali uspele su da se pretvore u uspeh. Fin osećaj.

Kada damo oduška svojoj kreativnosti i kada najzad izrazimo svoje ideje na najbolji mogući način, znamo i da nam to (pored zarade) može omogućiti mnogo interesantnih susreta ili putovanja o kojima smo samo mogli da sanjamo. I zadovoljni smo što smo izbegli konfuziju oko toga koji je predlog trebalo prihvatiti i kakav je korak valjalo načiniti. Samopouzdanje nam je na visokom nivou, ništa nam se ne čini nemogućim. Kad se samo setimo perioda kada smo osećali potrebu da napravimo zaokret u karijeri ili ljubavi, ali nismo znali u kom pravcu da se orijentišemo, sami sebi izgledamo smešno. Sve ono što nas je mučilo, ili sve ono što je možda čak bilo i srušeno izdiglo se iz pepela kao feniks, izvukli smo svoje antene i počeli da šaljemo signale života, pozitivne misli i emocije.

Srećna je okolnost i što „biti na konju“ nije rezervisano samo za pripadnike jednog pola. U ženama se bude uspavane lepotice, ma kako one sebi izgledale u ogledalu i ma koliko godina imale, koje osećaju da im prinčevi kucaju na vrata. A muškarci, prinčevi, čak i u petoj deceniji ne brinu, jer se dobro osećaju i znaju da će naići neko i za njih. Samo zahvaljujući toj divnoj frazi koja čini da ponovo probudimo ljubav prema sebi i svojim sposobnostima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike