Kako bi izgledao kurs za oženjene?

Sa ženama nije lako i to nije samo još jedna od mnogih fraza koje se tiču pripadnica lepšeg pola. Taman kada pomislimo da smo nešto savršeno uradili, ugledamo ljutito lice svoje supruge praćeno nezaustavljivom bujicom reči: „Kada ćeš već jednom da naučiš?“, „Nikako da zapamtiš!“, „Sto puta sam ti to rekla…“ I dok se vi pitate da li je uopšte moguće udovoljiti ženama, dame verovatno imaju rešenje. One bi nas najradije poslale na dodatnu edukaciju.

Foto: NGDPhotoworks/Pixabay.com

Foto: NGDPhotoworks/Pixabay.com

Tamo bismo morali da savladamo obavezne kurseve: život bez mamine pomoći; fudbal je samo sport; spuštanje daske na WC šolji; uočavanje razlike između korpe za prljav veš i poda. Za sve one koji bi uspešno položili ove kurseve edukacija bi se nastavila medicinskim tretmanima: odvikavanje od daljinskog upravljača; ukazivanje prve pomoći ženi koja je propustila rasprodaju; vežbanje pamćenja određenih datuma (kao što su godišnjica braka, njen rođendan i slično); preživljavanje blaže prehlade bez panike i drame; psihofizička analiza muškarca koji obavlja kućne poslove u cilju dokazivanja da to ne umanjuje ni muževnost ni potenciju.

Poslednja faza edukacije tiče se različitih kurseva koji bi možda mogli da budu i selektivnog tipa. Kursevi orijentacije: kako doći do korpe za prljav veš a da se ne izgubite; kako pogoditi unutrašnjost WC šolje; kako zapamtiti u kojim se fiokama nalaze čarape, a u kojima gaće; koliko iznosi „pet minuta“ u ženskom svetu. A tu su i kursevi kućnih poslova: uključivanje i isključivanje kućnih aparata; peglanje košulje za manje od dva sata; spoznaja da se sudovi ne peru sami od sebe, kao i toga da toalet-papir ne raste na držaču.

Za one koji smatraju da su žene lošiji vozači bili bi predviđeni i kursevi iz saobraćaja: vežbanje ćutanja i strpljenja dok žena pokušava da uparkira automobil; savladavanje nervnog sloma kada ugledate ženu za volanom i pobeđivanje fobije kada treba da pitate za pravac u slučaju da se izgubite. Za najbolje polaznike predviđen je i viši kurs tolerancije: šoping s njom bez kukanja, brektanja i uzdisanja; divljenje njenim novim „krpicama“ bez komentarisanja cene; razvijanje sposobnosti za gledanje španskih serija i slušanje utisaka o njima.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Igor

    Hahaha, Ovo je jednostavno i u kompletu, fenomenalno! 🙂 Svaka čast autoru, drage volje bih čitao još ovakvih članaka. Uzdravlje! 😉

Ostavite komentar