Koliko ste srećni

Sve vam ide od ruke, imate dobar posao, pouzdane prijatelje, a ljubavni život vas ispunjava. Ljudi bi pomislili da prosto uživate u životu. Međutim, iako na prvi pogled sve deluje idealno, znači li to da ste zaista srećni? Da li uvek tražite poseban razlog za sreću? Govorite li sebi: biću srećan tek kada budem napredovao na poslu ili kada otplatim kola? Razmislite malo o tome da li postajete srećni tek kada postignete neki cilj. Fokusirajte se na sadašnjost. Uživajte u sitnim stvarima koje vas ispunjavaju, pa tek onda željno očekujte ispunjenje nekih snova.

Da li se radujete susretima s porodicom i prijateljima, ili vas više ispunjava druženje s kolegama? Dok vam se porodični skupovi čine kao obaveza, a poslovni ne, postoji neka prepreka zbog koje ne možete da budete srećni. Razmislite šta bi to moglo da bude. Možda vam ipak nedostaje strpljenje. Sumirajte gde ste bili pre godinu dana, a gde ste sada. Ponekad nije loše vratiti se u prošlost, uporediti je sa sadašnjom situacijom i videti na kom nivou se nalazite. Ako se fokusirate samo na budućnost i na ono što može da vam se dogodi, zaboravljate koliko ste napredovali i na privatnom i na profesionalnom planu.

Razmislite zbog čega se osećate dobro. Analizirajte svoju vezu, možda je ona izvor vaše pozitivne energije i zadovoljstva. Možda je to i neka sitnica na poslu. Pronađite glavnog i sporednog krivca, ali se ne vezujte za njih. Ne poredite sebe s drugima. Kako smo svi različiti, mala je verovatnoća da biste uživali da ste na njihovom mestu i u njihovim životima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.