Kreativci i ostali

Svako od nas može da se pohvali nekim urođenim darom i svako od nas je posebna jedinka koja se sasvim razlikuje od svih ostalih. Ipak, treba proveriti da li se u vama krije još neki dodatni posebni kvalitet koji čeka da bude pronađen. Možda u vama čuči budući genije?

Ukoliko je vaša želja za stvaranjem pokretač i vitalna potreba, onda imate „zlato u rukama“. Loše je jedino ako kroz vašu glavu prođe hiljadu ideja u minuti, a misli vam lete na stotinu strana. To je bespotrebno rasipanje toliko potrebne energije. Nije dobro ako ste juče hteli da pišete roman, a sutra ujutru kada ustanete već želite da budete pijanista. Dali je govorio: „Ako glumiš genija, to ćeš i postati.“ On je i bio takav, a svi ostali moraju da kanališu svoju energiju ako žele da otkriju za šta su stvoreni. U tome će dosta pomoći odmeravanje jednog cilja kojem se treba sasvim posvetiti. Uz malo discipline sve je moguće.

Naravno, istinskih genija ima jako malo, tako da je sasvim u redu ako kod sebe pronađete maštovitost ili ideje koje će biti korisne. Tako ćete sve što radite ipak moći da pretvarate u mala umetnička dela, ali na sebi svojstven način. To će vas dalje dodatno motivisati da stvarate. Ukoliko baš ne nameravate da svoju energiju trošite na nešto kreativno, zadovoljavajuće je i ako ste samo vredni. Važno je da sačuvate jaku volju, bez obzira na to što vaše ideje neće izazvati revolucionarne promene na planeti. Uostalom, kad malo bolje razmislite, to možda nikada i nije bio vaš cilj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.