najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ljubav i vernost

Da li ste nekada razmišljali o tome šta je posledica prevare? Da li je to nešto što kasnije nosimo u sebi kao sladak greh iz prošlosti ili se automatski “šibamo po leđima” i preziremo svoj slab karakter zbog gorkog iskustva kojem smo se tako lako prepustili? U svakom slučaju, ako se za počinjenu prevaru sazna, jedna posledica tog događaja je sasvim izvesna – osoba s kojom smo u vezi biće povređena i ljuta. Možda je ova poslednja stavka i najbitnija za priču o ljubavi i prevari. Kada je prevara u pitanju, sve zavisi od te druge strane. Ako ona može da zadovolji sve potrebe, nema razloga za neverstvo. Ali, ako nije…
Pojava problema u vezi može dovesti do toga da se bez mnogo griže savesti okrenu leđa. I onda se desi da jedan partner odleprša u naručje neke druge osobe. Danas ima i mnogo onih koji smatraju da je sam pojam prevare prevaziđen jer život i mladost previše brzo prolaze i zbog toga je dobro iskoristiti svaki trenutak za uživanje. Međutim, da li je uvek tako? I da li uvek ide toliko lako? Beg od stvarnosti ne mora uvek da bude uspešan. Žene se uglavnom slažu oko toga da za muškarce vernost i nije neka naročita vrlina. Muškarci uglavnom smatraju da su žene nesposobne da pronađu ljubavnika pa su zbog toga ogorčene kada saznaju da njihov dragi ima neku drugu. Psiholozi, kada je prevara u pitanju, uglavnom smatraju da se iza takvog ponašanja krije nedostatak samopouzdanja i strah od emotivnog vezivanja.
A svi zajedno, kada započnemo neku vezu, polazimo od toga da je za nas prevara pojam koji je apsolutno neprihvatljiv. Sebe i voljenu osobu zamišljamo u idealnim ulogama, u bajci u kojoj cvetaju ruže i u kojoj jednostavno nema mesta za neko treće lice. Od osobe s kojom smo u vezi očekujemo da razmišlja na isti način. A onda nam se dogodi stvarnost.

1 komentar
  1. Goca Milić

    Kad volimo, mi smo egoisti, volimo nekog zato što nam to pričinjava zadovoljstvo, a što se neverstva tiče, to je donekle i normalno. Biti u dugoj vezi – samo po sebi dolazi do prezasićenosti, uvek tragamo za nečim novim, neistraženim. Treba voleti pameću, a ne srcem, tako da se može sagledati i neverstvo kao jedan momenat koji je došao, koji će moža proći, a možda ne. Život teče dalje, treba mu se prilagoditi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike