Ljubavnici u braku

Podizanje dece i briga o njima mogu biti emocionalno i fizički iscrpljujući. Često buđenje noću, nemogućnost odlaska na romantičnu večeru ili putovanje mogu narušiti intimu dvoje supružnika. Da li je uopšte moguće imati dobar ljubavni život uz decu?

Možda ne bi bilo loše da počnete tako što ćete promeniti način međusobnog oslovljavanja. Možete jedno drugom tepati, ali izbegavajte međusobno oslovljavanje s „mamice“ ili „tatice“. Ovakvo oslovljavanje sigurno će uticati na to da se neko od partnera ne oseća seksi. Da ne biste potpuno ugušili ljubav osobe s kojom ste u braku, rezervišite vreme za vođenje ljubavi. Imajte uvek na umu staro dobro pravilo da morate tri puta više da se trudite da zadržite bračnog supružnika nego što je trebalo u toku igre osvajanja. Zbog toga nemojte štedeti osmehe, pažnju i lepe reči.

Prisetite se nežnosti koje ste jedno drugom upućivali kada ste se zaljubili. Nema razloga da iz dnevnih obaveza isključite poljupce, zagrljaje, male stvari koje mnogo znače. Ukoliko želite da odete na romantičnu večeru, pronađite nekoga da vam pričuva potomstvo. Čak i kada ste suviše umorni za izlazak i provod, potrudite se da to ipak uradite, jer će vas izlazak osloboditi stresa. Osećaćete se bolje a i relaksiranije kada se budete vratili u porodično gnezdo.

Iako vam je teže da pronađete vreme da budete sami i posvećeni jedno drugom, još ima mesta za to da vaš ljubavni život bude uzbudljiv. Budite kreativni. Zamenite ponekad svoju spavaću sobu nekom drugom prostorijom u kojoj možete na miru da vodite ljubav. Flertujte pri tom kao da ste se prvi put tek upoznali! E, sad, ukoliko nemate dovoljno vremena, stvorite ga! Ustanite ranije ili ostanite duže budni. Podelite svakodnevne obaveze kako biste obezbedili više vremena za ljubavničke aktivnosti u braku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.