U trendu

Ljubimac žena i nekrunisani kralj Holivuda slavi svoj 43. rođendan

Ako se za nekog glumca može reći da je osvojio srca žena širom sveta, to je Leonardo Di Kaprio. Jedino što on nikako ne može da pronađe onu koja bi zarobila njegovo.

Ženskaroš Leo rođen je 11. novembra pre 43 godine, a pred manjim je i većim kamerama od svojih predpubertetskih dana. Tada je zavodio svoje vršnjakinje u televizijskim reklamama, sve dok ga nisu primetili lovci na talente. Počeli su da ga angažuju u serijama poput Rozan, ali karijeru mu je pokrenula uloga u obožavanom sitkomu ‘Growing Pains’. Nedugo nakon toga usledio je njegov prvi veliki film, Šta muči Gilberta Grejpa, za koji je dobio svoju prvu nominaciju za Oskara za sporednu ulogu. Film Dnevnik košarkaša u kom je glumeo tinejdžera zavisnika, bio je dokaz da može da glumi i naslovnu ulogu. Usledili su filmovi Romeo+Juliet, Titanik, Čovek pod železnom maskom i brojni drugi.

Oskara je dobio tek iz petog pokušaja, za film ‘Povratnik’ iz 2015. godine o neverovatnoj snazi i sposobnosti čoveka za preživljavanjem. Osim već spomenutog Gilberta Grejpa, bio je nominovan i za Avijatičara, Krvavi dijamant i Vuka sa Val Strita.

Najviše voli da radi sa rediteljem Martinom Skorsizom, kom se posebno zahvalio u svom govoru prilikom preuzimanja svog zlatnog Oskara. Kazao je da ga je naučio mnogo stvari.

Poznat je i po tome što je njegova majka Irmelin uvek uz njega, ali iako ima na šta da bude ponosna, priželjkuje i unuke. Di Kaprio se oglušuje na te molbe, jer ne želi da prekine svoj niz zabavljanja sa najlepšim devojkama na svetu. Od dugogodišnjih veza sa Bar Rafaeli i Žizel Bundhen, do kraćih avantura sa Blejk Lajvli i, navodno, Rijanom, glumac nema želju da se skrasi. Kraj silnih filmskih projekata, svoju energiju usmerio je na spas planeta, prenosi portal 100posto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.