najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ljubomora vas izjeda?

Vaša partnerka vas voli, nežna je i pažljiva prema vama i ne postoji nijedan razlog da sumnjate u njenu iskrenost. I vi nju volite svim srcem, ali ne možete da se oslobodite sumnje i počinje da vas izjeda ljubomora.

Naravno, niko nije imun na želju da voljenu osobu zadrži samo za sebe, a ljubomora u malim dozama nije štetna – čak može delovati i kao afrodizijak. Međutim, ako više puta u toku dana mučite sebe bolnim mislima da je ona, kad nije sa vama, u društvu nekog drugog muškarca, nalazite se na terenu slepe ljubomore, koja više nije izraz ljubavi već duboke nesigurnosti u sebe.

Ma koliko vas ona volela i bila vam verna, ne može vas izlečiti od nesigurnosti i straha koji nosite u sebi. Nema potrebe da zahtevate od nje da nikuda ne ide bez vas, da vam se češće javlja ili da vam stalno bude dostupna, jer nema tih razumnih objašnjenja koja mogu smiriti vašu bezrazložnu ljubomoru. Oslobodićete je se tek kada sami ili uz pomoć stručnjaka budete shvatili zbog čega se tako nerazumno ponašate.

Otkuda toliki strah u vama? Koreni nesigurnosti i straha od toga da će vas voljena osoba ostaviti leže u vašem detinjstvu i odnosu sa roditeljima. Ukoliko se tada niste osećali dovoljno voljeno, ako ste stekli utisak da roditelji više vole vašu braću ili sestre, i kao odrasla osoba nesvesno osećate strah od toga da niste voljeni. Ima li onda izlaza iz takve situacije?

Naravno da ima! Treba samo da shvatite da više niste dete i da opsesivna ljubomora može zauvek da uništi vezu koja vam je veoma važna. Zar vam nije dovoljna činjenica da je ona izabrala baš vas i da pored vaših ljubomornih ispada ostaje sa vama? Pokažite joj da je njen izbor ispravan. Verujte u iskrenost njenih osećanja i imajte poverenja u nju. Ako malo bolje razmislite, to je jedini ispravan postupak kada počne da vas opseda ljubomora.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Ljubomora izjeda, da, naročito ako ste najzad svoju pažnju usmjerili na nešto sadržajnije, djelotvornije a i pouzdanije nego što je to uzak krug prijatelja s vremena na vrijeme. Zaboravili ste makar za trenutak da izigravate ogledalo nečije duše, pa makar i sopstvene, i bavite se nečim zanimljivijim što izaziva malo dozu zajedljivosti, komentara, ili čak zavidnu količinu neartikulisane ljubomore jer smo umorni od svega, dosadilo nam je da uvijek čekamo na nekog ili nešto što nas zaobilazi a i gnjavi.Kontola nije mala stvar i ne oprašta se lako, a pogotovo ne zaboravlja, mada može sasvim pristojno da ispuni vrijeme, kao i obrezivanje ruža. Ili, da kažem, čitkije ostavljaj poruke na frižideru, ali nekom drugom.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike