Maštom do boljeg seksa

Nije stvar samo paušalne procene – u većini dugogodišnjih veza seksualne igre vremenom postaju stvar rutine. Naravno da o procentima ne vredi raspravljati, ali vreme jednostavno čini svoje. Rutina se pojavljuje kao logična posledica vremena koje je proteklo. Da li je moguće začiniti seksualni život posle dugo godina zajedničke veze, i da li seks i dalje može da bude omiljena zajednička aktivnost oboma?

Foto: Comfreak/Pixabay.com

Foto: Comfreak/Pixabay.com

Reklo bi se da može. Uz dobru vežbu uvek može da se postigne dobra forma. A vežbanje može da vam poboljša seksualni život. Njime se pospešuje rad hormona i kod muškaraca i kod žena. Zbog toga je krajnje vreme da ustanete s kauča i krenete u teretanu – prvo zato što ćete imati daleko više energije, drugo zato što ćete se osećati mnogo privlačnijim. Ukoliko niste skloni vežbanju, ne preostaje vam ništa drugo nego da razgovarate. Savet da popričate s partnerkom o seksualnim željama i maštanjima svakako ne može da naškodi. Česta je greška da parovi jedni drugima ne govore šta žele u seksualnom odnosu, pa se zato i ne ostvaruju njihove seksualne želje.

Seksualne tehnike jesu nešto što se uči, a najbolje je da ih naučite s osobom koju volite.

To nas vodi ka posvećivanju. Ako vam partnerka kaže da će je usrećiti masaža stopala, nemojte mnogo oklevati. Povremeno učinite nešto lepo što joj se dopada, bez obzira na to koliko vi to volite. Nemojte ništa očekivati niti tražiti zauzvrat. Što više dajete, više dobijate. A maštu što pre pretvorite u stvarnost. Već su vam poznate igre doktora i medicinske sestre ili šefa i sekretarice? U redu, smislite neku drugu, možda neku u kojoj će ona biti ta koja dominira i određuje pravila ljubavne igre. Nemojte dozvoliti da vam nedostatak mašte uništi seksualni život.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar