U trendu

Mi imamo moć

Loše situacije su one koje mi sami napravimo lošim ili čak i lošijim nego što one to stvarno jesu. U našim rukama se nalazi moć da sve preokrenemo u svoju korist, posebno onda kada otkrijemo da uopšte nemamo moć da apsolutno kontrolišemo svet oko sebe. Međutim, ono što i te kako možemo da kontrolišemo jeste način na koji odgovaramo na izazove koji se svakodnevno nalaze pred nama. Ponekad mislimo da količina proživljenih iskustava može da nam učini život izvesnijim, ali u stvarnosti se dešava upravo suprotno. Vraćanje unatrag ne donosi dobitak. Cilj treba da bude stalni progres – donositi bolje odluke u životu, napredovati u svakom segmentu života.
Otvorenost za svet oko sebe, otvorenost za nove ideje i stalno preispitivanje načina na koji živimo, to bi mogla da bude idealna mantra za borbu sa svakodnevicom. To je jedini način da se izađe iz kalupa i pobegne od rutine. Ukoliko se stalno plašimo i izbegavamo situacije koje mogu biti prelepe – to nas prosto neće odvesti nikuda. Ponekad je dobro da shvatimo koliko je važno razumeti da uopšte nismo toliko važni koliko nam se čini, niti toliko ozbiljni koliko želimo da budemo. Zašto nam je toliko vremena potrebno da shvatimo nešto što je jednostavna činjenica?
Kako štelovati sopstveni život? Nemoguće da je u pitanju toliko komplikovana operacija! Važno je da se izbegne stagniranje, važno je da se iznova i iznova osećamo jakim, važno je da funkcionišemo bistre glave ako mislimo da se izborimo sa stresom. Naravno, niko od nas nije od kamena, povremeno pokleknemo i prepustimo se nekim uživanjima koja se nalaze u domenu "zabranjenog voća", ali posledice te vrste uživanja služe samo da nas podsete na dragocenost života i na to da život može biti bolji s drugačijim, pozitivnim stavom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.