Mirišite na uspeh (1)

Živimo u svetu u kome počinjemo da sumnjamo ako muškarac provede više od deset minuta u kupatilu – šta on tamo radi i zašto toliko dugo? Kada je reč o muškarcu ispred ogledala, još uvek postoje tabui. Međutim, vreme radi u našu korist. Kako sve u ovom svetu jednom dobije oznaku „in“, „u trendu“ ili jednostavno „moderno“, tako je i društvo počelo da odobrava mušku negu.

Znači li to da ćemo konačno postati najvažniji na svetu? Žene su već toliko osvojile tržište kozmetike da trgovci sada odlučuju da napadnu mušku populaciju bombardujući tržište proizvodima za pripadnike jačeg pola. Muško tržište jednostavno nije dovoljno eksploatisano. Međutim, ne treba se zaletati. Od svake nove ludosti treba uzeti i prihvatiti samo ono najbolje, pa tako i od ove.

Među gomilom saveta i novih proizvoda ponešto zaista vredi probati. Kada je kampanja „lickanja“ počela, kao najpotencijalniji kupci izdvojili su se poslovni ljudi. Zbog reklamnih kampanja koje potenciraju činjenicu da koža lica takođe može da doživi stres, svi japiji počeli su da se neguju kao sumanuti. Ako poslovni partner otkrije da su pod stresom ili da se na licu vide tragovi burne noći, to neće biti dobro. U prvom slučaju, stres znači da se nešto sakriva, a ono drugo ukazuje na nepouzdanost i neodgovornost. Ovakva kampanja bi vrlo verovatno propala kod nas, jer ovdašnja muška populacija ne lovi promene na koži drugog muškarca, a kad je reč o kafanskom životu, većina poslova u Srbiji se i obavlja u kafani.

Ipak, osnovna koncepcija ostaje svuda ista. Ideal koji bi trebalo postići je muškarac preplanulog lica (kao da stiže sa nekog egzotičnog odmora), savršeno zategnute kože (kao da se ne pomera), mlađi nego što jeste (iluzija koja poništava starenje) i doteran tako da uliva poverenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.