Moćne i jake

Sećate li se „Čarlijevih anđela“ i devojaka koje se bore sa silama mraka? Sve tri su fantastično lepe, izuzetno vešte, fizički savršeno pripremljene, vične svakoj borbenoj veštini. U većini priča o moćnim lepoticama muškarcima se servira desert po već oprobanom receptu.

Naime, preko dana ona je skromna, povučena, načitana i smerna žena. Može da bude čak i obična domaćica, službenica ili naučnica na nekom institutu. Uveče, uz nezaobilaznu svetlost punog meseca, svoju neupadljivu i skromnu dnevnu garderobu zamenjuje atraktivnim borbenim kostimom i pretvara se u opasno oružje u rukama pravde. Zašto ih muškarci vole? Zato što su savršene.

Jeste da je to samo na filmu, u stripu, na Internetu, dakle, u svetu nestvarnog, ali i to je dovoljno da svi budu zadovoljni: i konsumenti i oni koji kreiraju ideje o superdevojkama.

Sa psihološkog stanovišta, sve je lako objašnjivo. Naime, sasvim je logično da svaki „mužjak“ želi da mu partnerka bude ekstratražena, sa svim mogućim oblinama, kao i osobinama koje vrede, naravno. Takođe, dobar broj pripadnika jačeg pola podsvesno priželjkuje saputnicu koja je preko dana „prava“ žena, a noću postaje opasna i nesputana divljakuša; nešto kao Lara Kroft, po mogućstvu, u verziji Andželine Džoli, jer ovu pljačkašicu krase sve sjajne vrline: savršena inteligencija, veština borbe s neprijateljima i, za muškarce najbitnije, savršeno izvajano telo i atraktivan izgled – lepa ali opasna.

Nije ni čudo što onda postoje žene koje bi silno želele da su obdarene nadljudskim sposobnostima, jer znaju da suprotni pol to voli. Naravno, supermoći zasad ne postoje, pa im ostaje samo da javno izlažu svoja tela i tako raspaljuju mušku maštu širom sveta. Čarlijevi anđeli, Lara Kroft, Žena mačka, Modesti Blejz, Nikita… – one su te koje godinama privlače muškarce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.