U trendu

Ne gubite vreme

Činjenica je samo jedna: savremeni muškarac je toliko zatrpan obavezama da ne može ni da zamisli da živi bar za nijansu ili dve opuštenije. Sigurno je i to da je svima jasno da življenje u takvom ritmu, ubrzanim tempom, nije ni zdravo ni preporučljivo, jer na duže staze može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Druge stvari možda i ne treba toliko da nas brinu, ali zdravlje? Ono je uvek na prvom mestu liste ljudskih (dakle, ne samo muških) prioriteta. Ako nemamo vremena, šta nam je onda potrebno? Način da se bolje organizujemo.
Dajte da budemo pošteni prema sebi. Sedite, uzmite papir i olovku i narednih desetak dana beležite sve ono što ste radili. Kada svedete desetodnevni bilans, detaljno analizirajte svoj raspored aktivnosti kako biste odbacili sve obaveze koje možete svrstati u posebnu rubriku pod nazivom "ni hitno ni bitno". Zbog čega? Zato što su to stavke koje vam oduzimaju previše vremena, a učinak im je ravan nuli. Od onoga što je preostalo na papiru napravite listu prioriteta, a deo vikenda odvojite za obavljanje sitnih poslova koje niste stigli da završite u toku nedelje. Tokom radne nedelje izbegavajte duge sedeljke – tako ćete biti odmorniji i efikasniji na poslu, a na kraju radnog vremena opušteniji. Druženje s prijateljima uvek može da se ostavi za vikend. Ako su prijatelji pravi, neće se ljutiti što pravilno raspoređujete svoje vreme.
Na kraju, vrlo je važno da sebi odredite dane za rekreaciju (teretana, fudbal, košarka, trčanje…). Potrudite se da se što više bavite sportom, ili bar što je redovnije moguće, jer je najgora popustljivost prema sebi ako bez preke potrebe odlažete sportske aktivnosti. Sve ostalo može da trpi, ali vaše telo i rekreacija koja mu je potrebna – nikako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar