Ne pričajte o poslu u krevetu

Većina iskusnih kolega s posla reći će vam da uopšte nije dobro upuštati se u ljubavnu vezu s koleginicom bez obzira na verovatnoću da naletite na srodnu dušu upravo na radnom mestu. Vrlo je verovatno da se takva ljubavna idila svakome dogodila bar jedanput. Neke veze trajale su po nekoliko godina, neke su se završile i brakom, a neke verovatno i razvodom. Ukoliko ste spremni da se upustite u taj rizični poduhvat, vodite računa o pravilima ponašanja.

Pre svega, sačekajte da prođe bar tri meseca od trenutka prijema na novo radno mesto pre nego što priđete koleginici koja vam je zapala za oko. Svaki novi službenik nalazi se jedno vreme „pod lupom“ i starije kolege budno motre na njegovo ponašanje. Stoga nemojte nepotrebno skretati pažnju na sebe. Vodite računa o tome da ni vi ni ona ne pričate mnogo o poslu ili o ostalim kolegama. Nikada ne smete da smetnete s uma da posao ne sme da trpi zbog vaše veze. Morate još više da se trudite, jer uvek ima onih koji mogu biti ljubomorni, pa im ne treba dati povoda za dodatno ogovaranje. Iako se vama čini da ste veoma diskretni, kolege uvek sve znaju jedno o drugom. Naravno, ne treba da se hvalite, ali ako vas neko nešto pita, budite otvoreni i ne lažite.

Kada dođe trenutak za raskid, odaberite pravi momenat; najbolji je neki petak pred kraj radnog vremena – imaće dovoljno vremena da se sabere do početka nove radne nedelje. Nikada ne raskidajte pre odlaska na godišnji odmor, jer vam se može dogoditi da vas sačeka neprijatno iznenađenje po povratku – u vidu otkaza koji je ona specijalno za vas izdejstvovala od vašeg zajedničkog šefa. Sačekajte minimum mesec dana pre nego što ponovo krenete u osvajački pohod na radnom mestu. U međuvremenu se potrudite da saznate da li je vaša „bivša“ spremna da sabotira svaku vašu novu vezu. Ne bi bilo loše ni da se manete flertovanja po kancelariji – ako niste znali, postoje mnoga druga mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.