U trendu

Nega stopala

Lepo je vreme, a u skladu s temperaturom raste i naša želja da na sebi imamo što manje garderobe. U sezoni kada su sandale vaša primarna obuća potrebno je da dodatno obratite pažnju na svoja stopala.

Problem sa znojenjem stopala ima većina muškaraca, a posebno oni koji više nose sportsku obuću. Bakterije koje pri tom nastaju i neprijatan miris veći su problem od samog procesa znojenja. Da biste to sprečili, neophodno je da povedete posebnu brigu o stopalima. Specijalni kozmetički preparati pomoći će vam da se osećate prijatno u svakoj vrsti obuće. U njima možete pronaći sve potrebne sastojke za dezinfekciju i osvežavajući efekat, a proizvode se u raznim oblicima. Na vama je samo da napravite konačni izbor. Kreme se posebno preporučuju za osetljiva stopala podložna znojenju. Efekat se može pojačati i masažom, ali je za nanošenje kremastih preparata ponekad potrebno previše vremena. Zbog toga većina muškaraca koristi gelove, koji se lakše nanose i brzo osvežavaju. Samo i tu treba povesti računa – osobe koje imaju previše suvu kožu ne bi trebalo da ih koriste.

Što se tiče losiona i balsama, oni obično ne sadrže štetne supstance i lako se nanose. Ipak, osobe koje imaju osetljiva stopala trebalo bi da ih izbegavaju, jer mogu da iritiraju kožu.

Najkorisnije je poslužiti se raznim vrstama pudera. Oni su dobri zbog toga što se mogu staviti i u unutrašnjost obuće ili čarapa; samim tim će i njihov efekat biti duži. Imajte na umu da bez obzira na to koji preparat odlučite da koristite, stopala moraju da vam budu čista i suva, pogotovo deo između prstiju. Kada sredite svoja stopala, prepustite se šetnjama u papučama ili sandalama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.