najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Nervozni libido – šta je to?

Libido je podložan promenama, lako se poljulja, a da li će funkcionisati harmonično zavisi od mnoštva faktora – fizičkih, emocionalnih, mentalnih i duhovnih. Čini vam se da su žene ponekad preterano hirovite i da izmišljaju neverovatne razloge da ne biste imali seks? Ne čini vam se, u pravu ste. Vrlo često se dešava da smo u pravu mada postoji i po koji razuman razlog za gašenje seksualne želje naše partnerke. Oni su nekada očigledni, a nekada i nisu, ali to ne znači da nisu stvarni. Spisak najčešćih krivaca za gašenje seksualne želje predvodi stres, ali tu su i problemi u vezi, deca, neko oboljenje ili opšti gubitak snage.

Uz stres, samopouzdanje najviše utiče na zdrav seksualni život. Pad vere u sebe i sopstvene sposobnosti (bilo poslovne ili one vezane za krevet), zatim nezadovoljstvo zbog svog izgleda ili prekomerne težine nalaze se na vrhu skale koja urušava odnose s partnerom. To su one žene koje uvek gase svetlo i nikada se neće u potpunosti skinuti pred vama. Nekada je bilo potrebno da prođe dosta vremena kako bi se ona odvažila na drugačiji korak i osećala udobno u sopstvenoj koži, a najbolje što možete uraditi u toj situaciji jeste da je uverite da lepo izgleda i da je zaista vredna vaše pažnje.

Podsetite je na sve one stvari koje volite kod nje i na njoj, ali pri tom nemojte potencirati njenu pamet, mudrost i ostale intelektualne sposobnosti, već primat dajte njenom telu i fizičkom izgledu. Podrazumeva se da je ne lažete, već da zaista pronađete one delove njenog tela koji vam se najviše dopadaju. U suprotnom, ako dami s ogromnim kukovima kažete da je veoma skladno građena, efekat će biti sasvim suprotan. Dakle, vodite računa – bez lažnih komplimenata!

1 komentar
  1. Maja B.

    Za samopouzdanje je važno da se osećate prihvaćeno i voljeno da biste bili opušteni. Nekom to nije bitno da bi bio samouveren i u životu i u krevetu, ali većini žena je to i te kako bitno. Ako vas neko posmatra kao pod mikroskopom i stalno vam daje ocene, ništa od rabote.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike