Njeni neprijatelji (2)

Koliko puta ste se pred svojom izabranicom zakleli svime na svetu da između vas i vaše prijateljice iz detinjstva nikada nije bilo ničega drugog osim prijateljstva, da vam ništa više od toga nikada nije ni palo na pamet, da u njoj zaista vidite samo svog pajtosa… Ma koliko puta da ste to izgovorili, vaša draga nikada neće biti umirena. Zbog čega? Zato što postoji druga žena koja već dugo vremena zauzima značajno mesto u vašem životu. A to nije ona s kojom ste u vezi, nego neka koju poznajete od malih nogu.
Teško ćete joj objasniti da ste s tom drugom ženskom osobom možda prošli mnoge stvari u životu: razvod roditelja, pubertet i bubuljice, prve ljubavne jade… Iz ženske perspektive, vaša najbolja prijateljica je realna pretnja, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što kao vaša najbolja prijateljica ima pravo da procenjuje vaše devojke. Dakle, ona može da je najgore ocrni, da je najoštrije kritikuje, skoro da upropasti vašu vezu. Da li se vi tu nešto pitate? Naravno da ne. U najboljem slučaju ćete moći da posmatrate svoju dragu kako primenjuje britansku mudrost koja glasi: „Prijatelje držite blizu sebe, a neprijatelje još bliže“. Poveravanje je u toj igri, naravno, isključeno; nemojte ni pokušavati da ih na silu zbližavate, to bi moglo da vam se vrati u vidu bumeranga. Čak i ako je vaša najbolja prijateljica potpuno nepodnošljiva, vaša draga će je ignorisati s visine s najljubaznijim osmehom. To jest, ako budete imali sreće da tako bude.
Ukoliko se nađete u situaciji da slušate kritike na račun svoje najbolje prijateljice, budite obazrivi. Što je vi vatrenije budete branili, veća je šansa da će doći do svađe koja vas vodi ka trosedu na kojem ćete provesti ostatak noći. Šta vam valja činiti? Odvojiti viđanja i truditi se da te dve važne žene u vašem životu imaju što manje kontakta dok stvari same od sebe ne postanu skladne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.