U trendu

Nosite ih stalno (1)

Ukoliko morate da nosite naočare ili sočiva, prvo morate proveriti šta vašem oku najviše prija. Ne može svako da nosi ni sočiva, ni naočare. Mnoge su prednosti, ali i mane i jednih i drugih.

Kad je reč o sočivima, brojne osobe, naročito muškarci, zgroze se već pri samoj pomisli na to da moraju nešto da stavljaju u oko, i to sami. Samo postavljanje minijaturnog pomagala od početnika može iziskivati čitavo jutro nerviranja prilikom „montiranja“. Takođe, sočiva su veoma krhka, pa se lako mogu polomiti, oštetiti ili izgubiti, a nisu baš ni jeftina. Međutim, mnogi kojima je nošenja naočara preko glave, jer su na njihovo korišćenje bili prinuđeni od detinjstva, odlučuju se za sočiva – prvenstveno iz kozmetičkih razloga. Sportisti to čine iz bezbednosnih i funkcionalnih razloga, a retkima je to jedina prilika za savršen vid.

Ako spadate u one koji mogu nositi i jedno i drugo, odaberite šta vam godi i do čega vam je više stalo. Savremeni modni trendovi diktiraju nošenje naočara. Njihova prodaja, a samim tim i zarada onih koji ih prodaju, iz godine u godinu raste. Najrazličitiji modeli zaštitnih i korektivnih naočara preplavljuju tržište omogućavajući da uz pravi izbor budete uvek interesantni i u trendu.

Osmotrite svoje lice, oblik i boju kože, pa na osnovu svog modnog i životnog stila izaberite okvire koji će vam odgovarati. Pre nego što krenete u kupovinu novog modela, dobro pogledajte oblik svog lica, naglašene crte; obratite pažnju na to šta biste voleli da sakrijete, a šta da istaknete, pa prema tome odaberite one koje će se dobro uklapati i najbolje predstavljati vaš novi stil.

Ukoliko imate okruglo lice, najbolje će vam pristajati naočare koje će ga pravilno izdužiti i istaći jagodice. To su modeli ravne gornje i donje ivice, a blago savijeni u luk ka unutrašnjosti na bočnim stranama. Obavezno izbegavajte okrugle i četvrtaste okvire – oni naglašavaju oblik vašeg lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.