Novi stereotip

Metroseksualci su odrasli i pretvorili se u heteropolitance. Tipičan predstavnik ove nove vrste je čovek u svojim tridesetim, koji u želji da uspe u životu radi prekovremeno (a nije japi) i koji vikendom sebi ugađa tipično muški, uz pivo i utakmicu. Heteropolitancima se nazivaju i oni muškarci koji ljubav a ne seks biraju kao put do sreće i koji smeh žele više od materijalne zarade. To što su najčešće u dugim i ozbiljnim vezama ne znači i da su dobrice i slikari naivci – naprotiv. Nekada su imali pehove iz mladosti (ko ih nije imao, na kraju krajeva), ali sada vode računa o tome da se te greške isprave. Poročnost je ustupila mesto zdravom životu.
Svedoci smo raznih promena u raznim stavovima. Savremeni muškarci shvataju da je ispunjen život onaj u kojem su ravnopravno ukomponovani karijera, porodica i prijatelji. Da je to nešto čemu bi svi trebalo da težimo. Da li heteropolitanci onda zapravo žele da dobiju i jare i pare? Reklo bi se da žele baš to. U čemu su onda grešili grešni metroseksualci? U tome što su mislili da mogu da budu negovaniji od žena. Ipak je to disciplina u kojoj se s njima ne vredi nadmetati. Da, dame vole kada se mi bavimo svojim izgledom, ali nijedna žena ne želi da se s muškarcem očajnički otima za prostor ispred ogledala. Bacite stvari na papir. Ako ste se dovoljno izludirali, izlupali recke, sakupili uspomene, sve manje se ponašate neprimereno svojim godinama, vreme je da krenete putem zadovoljstva i postignuća.
Želite da imate stalnu devojku ili je već imate? Hoćete decu ili ih već imate? Volite da popijete, ali ne preterujete? Uredni ste, pazite na svoj izgled i kondiciju, ali niste rob teretane niti ogledala? Važno vam je šta se dešava u svetu, ali niste time opterećeni? Neko bi mogao da vas svrsta u heteropolitanski stereotip, a sve izgleda kao da je reč o običnom, normalnom muškarcu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike