Odelo ne čini čoveka, ali ipak se ogrnite nečim

Uvek je lepo čuti da pravda pobeđuje, a ulogu pravednika ovaj put imao je okružni sud Pensilvanije donevši odluku da je Čarli Štizer nevin. U redu, ali ko je taj Čarli, koga je osakatio pa je dospeo na sud? Pa, čovek je na optuženičku klupu dospeo iz razloga što se švrćkao go po dvorištu svoje kuće, a to je zapalo za oko njegovim komšijama pa su rešili da ga tuže zbog nepristojnog ponašanja.

Ako ste mislili da je gospodin Čarli neki tinejdžer koji pokušava da izrazi svoje neslaganje sa celim svetom, onda ste se prevarili, jer naš junak ima 63 godine, a hobi mu nisu igranje šaha, hranjenje golubova i čitanje dnevne štampe. Dobro, možda nekad pročita koji red neke američke „Politike“, ali mu je mnogo zanimljivije da kosi svoj travnjak noseći na sebi samo „tanga“ gaće ili provodi večeri lenčareći u svom dvorištu obučen u „Adamov kostim“. Da li su komšinice tih dana češće dolazile na kafu kod ovog gospodina ostaće tajna, ali tužba koja je došla nije glasila ni malo naivno, jer za ometanje javnog reda i mira može da se dobije i kazna koja predviđa nekoliko nedelja u zatvoru, što je, složićete se, previše za ovakav „prekršaj“.

Da prekršaj ne bude prekršaj pobrinula su se trojica advokata koje je Čarli unajmio. Oslobođen je optužbi pod izgovorom da je napolju bilo mračno u vreme kada je izvodio svoj šou, te da susedi nisu mogli najjasnije da vide sve „detalje“.

Ako mislite da ste u mladosti previše ludovali i da ste uplovili u mirne vode, sačekajte još koju deceniju. Možda pod stare dane još više „odlepite“ i dobijete sasvim nove ideje. Tek, dolazi nam leto u susret, veoma vruće leto, ako ne znate šta ćete da nosite u te vrele dane, ovo je krajnje ekonomična ideja. Ne morate da peglate, manje ćete se znojiti, a o privlačenju pažnje da ne govorimo…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike