Okrenite list

Pravo vreme za pravljenje dobrih i unosnih planova, u današnje vreme, slobodno možemo reći – ne postoji. Umesto razmišljanja o pravom trenutku za donošenje poslovnih odluka važno je ne opterećivati se onim što smo nekim slučajem propustili da uradimo, što automatski podrazumeva okretanje u pravcu novih ciljeva. Dobar početak bi bio da se izbegnu sve stare greške koje su nas u prošlosti koštale vremena i živaca. To je siguran način da se bude uspešan u poslovnom svetu. I ne oslanjajte se na dobro pamćenje. Sve što želite da ostvarite zapišite na papir. Potom taj papir stavite na zid tako da vam služi kao podsetnik na sve ono što ste zacrtali. Čist račun – duga ljubav!
Potrudite se da svi vaši planovi budu realni kao i vreme u kojem živite. Do sada ste već sigurno shvatili da od sanjarenja nema ništa, ili bar ne mnogo. Zbog toga ne bi bilo loše da malo „spustite loptu“ i da ne trošite dragocenu energiju na nešto što je zapravo nemoguće ostvariti. Pokušajte da obećate sebi da ćete na novom poslu koji ste započeli raditi za nijansu više nego pre. To takođe znači i da ćete manje „filozofirati“. Zato odmah pređite s reči na delo, ne dangubite i ne odustajte čak ni ukoliko se na početku stvari ne budu odvijale baš onako kako ste vi to predvideli. Za svaki uspeh u životu najvažnije je da ste odlučni i puni samopouzdanja. Zbog toga ne dozvolite sebi da vas samo ta pomisao da niste sposobni da nešto uradite pokoleba u ostvarivanju planova. Biće vam mnogo lakše ako pronađete način da se motivišete.
Sve dok ne ostvarite jedan cilj koji ste sebi zacrtali, nemojte prelaziti na drugi. Ništa ne treba da se ostavi nedovršeno. Bićete svakako mnogo uspešniji ako u ostvarivanju planova pružite svoj maksimum i budete u tome što uporniji. I, naravno, čuvajte svoju pozitivnu energiju. Više vremena provodite s pozitivnim osobama koje znaju da vas motivišu i podrže onda kada vam je to potrebno. Pokušajte da se distancirate od svih onih koji samo kukaju i žale za nekim prošlim vremenima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike