One i mi

Muškarci i žene se razlikuju u svim oblastima života. Ne samo da različito komuniciraju već različito razmišljaju, osećaju, reaguju, vole, imaju drugačije potrebe i cene različite stvari. Bez prihvatanja činjenice da su žene i muškarci po prirodi različiti uvek ćemo biti u neskladu s partnerkom. Ako ovu važnu istinu prenebregnemo ili zaboravimo, postajemo nezadovoljni, ljuti i razočarani u suprotni pol.

Neosnovano je očekivati da druga strana reaguje poput nas. Čak i ako nas partnerka voli, besmisleno je očekivati da će zbog te ljubavi reagovati isto onako kako se mi sami ponašamo i reagujemo kada nekoga volimo. Muški i ženski sistem vrednosti nisu ni nalik jedan drugom. Kroz stresne situacije muškarci prolaze tako što se povlače u sebe i u tišini razmišljaju o onome što ih tišti. Žene nagonski osećaju potrebu da s nekim porazgovaraju o onome što ih muči. Muškarci su motivisani da pokažu ljubav onda kada osećaju da su partnerki potrebni, a žene su motivisane kada osećaju da muškarac nežno brine o njima.

Jasno je da i mi i one govorimo istim jezikom, ali način na koji upotrebljavamo reči daje im potpuno različit smisao. Kada izražavaju svoja osećanja, žene su opširne i koriste uopštavanja i metafore, dok su muškarci skloniji kratkim iskazima. Ako prepoznajemo i poštujemo ove, kao i brojne druge razlike između polova, možemo ne samo da smanjimo naše nedoumice i nesporazume već i da stvorimo uspešnu, plodnu i dugotrajnu ljubavnu vezu u kojoj ćemo uživati u muško-ženskim razlikama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.