U trendu

Otkrivamo zašto sve manje muškaraca danas želi vezu

– Činjenica je da danas sve manje muškaraca želi „stabilnu, ozbiljnu vezu“, kamoli brak, ali ne zato što se plaši…

Evo razloga:

“Ne bojim se veze, samo je ne želim. Volim svoju slobodu, volim da budem na poslu i da znam da niko nema pravo da me gnjavi sa glupostima. Volim da dođem kući znajući da nemam obavezu da se nađem s nekim. Znam da to nije dugoročno rešenje, ali trenutno mi tako odgvara i želim da budem sam”, Mario (25)

“Većina devojaka koje poznajem se boji da budu solo i traže bilo kakvog frajera. Mislim da muškarci jednostavno nisu takvi. Nama ne treba sigurnost koja dolazi s vezom, ok nam je i kada smo sami. Ja trenutno nemam devojku – imao sam je pre šest meseci. Sada sam solo dok ne naiđe neka zbog koje ću želeti da se vežem. Ali, ne pada mi na pamet da budem s bilo kim samo da bih rekao da sam u vezi”, Jovan (30)

“Vrlo jednostavo jer u par minuta na Tinderu nađem devojku koja će doći kod mene na seks bez obaveza i otići kući. Ako počne da me gnjavi, mogu da je blokiram. To mi trenutno odgovara mnogo više nego da imam devojku”, Nebojša (31)

Monogamija mi jednostavno ne ide. Probao sam i nikad nisam uspeo, pa sam varao svaku devojku. Mislim da je pošteo od mene da se klonim veza i držim samo neobaveznih situacija”, Marko (40)

Sloboda cenu nema, kažu mnogi.

Koji je vaš razlog?

Mislite li da se mnogi foliraju, lažu?

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

3 komentara
  1. Vaja

    Jeste da sud u velikoj većini slučajeva decu dodeljuje majkama, ali ove priče o alimentaciji kao načinu da žena u Srbiji dođe do para su smešne! Kod nas su alimentacije male a puno muškaraca ih i ne plaća. Većina prilikom razvoda nije ni želela da deca ostanu kod njih, sad kao sud kriv za sve. A što se teksta tiče – neki ljudi jednostavno nisu materijal za brak i bolje da i ne ulaze u njega. Ne moramo svi živeti isto.

  2. Nataša Gajić

    Nisu samo žene krive za sve; u većini slučajeva muškarci nemaju očinski instikt, više vole svoju slobodu nego svoje (ne)rođeno dijete i njegovu stvarnu ili potencijalnu majku.Za razliku od njega, majčinski instikt je prirodan, biološki uredan i neizostavan, u većini slučajeva… ako nije bolesno potisnut zbog glupih interesa od karijere. Djeca ne smetaju, naprotiv, unapređuju međusobne odnose parova, dokazano. Seks je kao pokretač za sve; pa… pokrenite se da ne bi odumirali u materijalnoj manipulaciji i nadgornjavanju. Činjenica je da vrijeme izmiče a ne mi njemu (biološki sat)… poslije je kasno a mi bismo opet … malo se zekili (zezali jedno drugo). Da ne bi kučići vodali vas…

  3. bambi

    Gornji tekst uopste nije tacan i verovatno predstavlja iskrivljenu projekciju osobe koja bas i nema mnogo iskustva po ovom pitanju. Glavni razlog, zasto sve manje muskaraca zeli vezu je, lezi u Porodicnom zakonu Republike Srbije. Naime, drzava pravi sistematski vec, pa nekih 40 godina, veliku stetu bracnoj zajednici. U 99% slucajeva sud dodeljuje decu majkama, pa makar one bili prostitutke, alkoholicarke ili narkomanke. Vremenom, mlade devojke su shvatile da je dovoljno zatrudneti sa iole uspesnim muskarcem i onda, brze bolje, tuziti ga i doci do alimentacione zarade. Dakle, obratimo paznju, mlade majke koriste sopstvenu decu, da bi dosle do novca. To gnusno, zalosno i bedno. Normalno, mladim muskarcima nije to bitno. Bitno im je da ce im bivse supruge oduzeti decu. To im Zakon zapravo ne dozvoljava ali u praksi, dovoljno je da bivsa tuzi, sada aktuelno, porodicno nasilje ili slicni evropski fazoni, i stvar gotova. Vidite, to je razlog zasto je brak u Srbiji unisten, zasto imamo hiperprodukciju sponzorusa, starleta i blogerki, koje po ceo dan setaju kucice, od kafica do kafica, iz dzipa u dzip, a decu i ovako nemaju zivaca da podizu vec sto pre podnose zahtev za vrtice i zabavista, ili ti kod babe i dede. To je nasa sramota, to je razlog sto pada natalitet, to je razlog sto nestajemo kao nacija. Primera radi, u susednoj Hrvatskoj, koja gotovo da ima identican pravni sistem sa nama, nasledjen iz bivse SFRJ, deca se u brakorazvodnim parnicama majkama dodeljuju u 60% slucajeva.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike