U trendu

Otkrivamo zašto sve manje muškaraca danas želi vezu

– Činjenica je da danas sve manje muškaraca želi „stabilnu, ozbiljnu vezu“, kamoli brak, ali ne zato što se plaši…

Evo razloga:

“Ne bojim se veze, samo je ne želim. Volim svoju slobodu, volim da budem na poslu i da znam da niko nema pravo da me gnjavi sa glupostima. Volim da dođem kući znajući da nemam obavezu da se nađem s nekim. Znam da to nije dugoročno rešenje, ali trenutno mi tako odgvara i želim da budem sam”, Mario (25)

“Većina devojaka koje poznajem se boji da budu solo i traže bilo kakvog frajera. Mislim da muškarci jednostavno nisu takvi. Nama ne treba sigurnost koja dolazi s vezom, ok nam je i kada smo sami. Ja trenutno nemam devojku – imao sam je pre šest meseci. Sada sam solo dok ne naiđe neka zbog koje ću želeti da se vežem. Ali, ne pada mi na pamet da budem s bilo kim samo da bih rekao da sam u vezi”, Jovan (30)

“Vrlo jednostavo jer u par minuta na Tinderu nađem devojku koja će doći kod mene na seks bez obaveza i otići kući. Ako počne da me gnjavi, mogu da je blokiram. To mi trenutno odgovara mnogo više nego da imam devojku”, Nebojša (31)

Monogamija mi jednostavno ne ide. Probao sam i nikad nisam uspeo, pa sam varao svaku devojku. Mislim da je pošteo od mene da se klonim veza i držim samo neobaveznih situacija”, Marko (40)

Sloboda cenu nema, kažu mnogi.

Koji je vaš razlog?

Mislite li da se mnogi foliraju, lažu?

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

6 komentara
 1. Vaja

  Jeste da sud u velikoj većini slučajeva decu dodeljuje majkama, ali ove priče o alimentaciji kao načinu da žena u Srbiji dođe do para su smešne! Kod nas su alimentacije male a puno muškaraca ih i ne plaća. Većina prilikom razvoda nije ni želela da deca ostanu kod njih, sad kao sud kriv za sve. A što se teksta tiče – neki ljudi jednostavno nisu materijal za brak i bolje da i ne ulaze u njega. Ne moramo svi živeti isto.

  1. bambi

   Vaja, kada nesto nesto ne znas onda nemoj ni da pricas o tome. Prvo alimentacije nisu male vec ih je ministarstvo odredio shodno potrebama deteta. Drugo, svi moraju da placaju alimentaciju, i ona se najcesce skida adiministrativno zabranom. U slucaju da otac ne placa, drvaza placa a sudski povracaj vrsi utuzbom oca ili ako je situcija kontra majke. Osim toga, kada majke dobiju alimentaciju, njin deca ne zanimaju. Ocevi podizu decu, vode racuna o njima i predstavljaju detetu i oca i majku.Inace, statistika ministarstva ide u prilog cinjenici da zapravo ocevi na indirektan nacin izdrzavju i bivse suprgure.

 2. Nataša Gajić

  Nisu samo žene krive za sve; u većini slučajeva muškarci nemaju očinski instikt, više vole svoju slobodu nego svoje (ne)rođeno dijete i njegovu stvarnu ili potencijalnu majku.Za razliku od njega, majčinski instikt je prirodan, biološki uredan i neizostavan, u većini slučajeva… ako nije bolesno potisnut zbog glupih interesa od karijere. Djeca ne smetaju, naprotiv, unapređuju međusobne odnose parova, dokazano. Seks je kao pokretač za sve; pa… pokrenite se da ne bi odumirali u materijalnoj manipulaciji i nadgornjavanju. Činjenica je da vrijeme izmiče a ne mi njemu (biološki sat)… poslije je kasno a mi bismo opet … malo se zekili (zezali jedno drugo). Da ne bi kučići vodali vas…

  1. bambi

   Natasa, kako te nije sramota da napises da ocevi vise vole svoju slobodu nego svoje nerodjeno ili rodjeno dete? Kako te malo nije sramota. Ti si bolesna i poremecena. Majcinski instikt prirodan? Statistika ministarstva daje podatak da svako cetvrto dete podlegne abortusu. Sram da te bude.

 3. bambi

  Gornji tekst uopste nije tacan i verovatno predstavlja iskrivljenu projekciju osobe koja bas i nema mnogo iskustva po ovom pitanju. Glavni razlog, zasto sve manje muskaraca zeli vezu je, lezi u Porodicnom zakonu Republike Srbije. Naime, drzava pravi sistematski vec, pa nekih 40 godina, veliku stetu bracnoj zajednici. U 99% slucajeva sud dodeljuje decu majkama, pa makar one bili prostitutke, alkoholicarke ili narkomanke. Vremenom, mlade devojke su shvatile da je dovoljno zatrudneti sa iole uspesnim muskarcem i onda, brze bolje, tuziti ga i doci do alimentacione zarade. Dakle, obratimo paznju, mlade majke koriste sopstvenu decu, da bi dosle do novca. To gnusno, zalosno i bedno. Normalno, mladim muskarcima nije to bitno. Bitno im je da ce im bivse supruge oduzeti decu. To im Zakon zapravo ne dozvoljava ali u praksi, dovoljno je da bivsa tuzi, sada aktuelno, porodicno nasilje ili slicni evropski fazoni, i stvar gotova. Vidite, to je razlog zasto je brak u Srbiji unisten, zasto imamo hiperprodukciju sponzorusa, starleta i blogerki, koje po ceo dan setaju kucice, od kafica do kafica, iz dzipa u dzip, a decu i ovako nemaju zivaca da podizu vec sto pre podnose zahtev za vrtice i zabavista, ili ti kod babe i dede. To je nasa sramota, to je razlog sto pada natalitet, to je razlog sto nestajemo kao nacija. Primera radi, u susednoj Hrvatskoj, koja gotovo da ima identican pravni sistem sa nama, nasledjen iz bivse SFRJ, deca se u brakorazvodnim parnicama majkama dodeljuju u 60% slucajeva.

  1. N

   Svaka cast Bambi

Napišite komentar