najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo su ženske navike koje muškarci teško razumeju

Muškarcima nije uvek lako da razumeju žene, kao ni neke njihove potrebe. Neki muškarci će, kada se suoče sa ženskim ponašanjem ili potrebom koju ne razumeju, samo odmahnuti rukom i nazvati žene “kokoškama”, ili reći nešto “mudro” kao: “Ma, ko bi još žene razumeo?”

Drugi će pokušati da shvate zbog čega se žene ponašaju ovako ili onako. Za takve muškarce (a i za one iz prve grupe, ukoliko ih ne mrzi da pročitaju ovaj tekst), evo odakle potiču neke ženske potrebe koje muškarci baš i ne razumeju.

Šoping: večita ženska potreba da kupuju sve i svašta, svakakve sitne i krupne stvari, i ono što im treba i ono što će im možda biti potrebno, a i ono za šta ne znaju da li će im ikada biti potrebno, ali je bilo na sniženju, pa ga je, prema tome, bilo lako nabaviti. Odakle ova potreba? Neki smatraju da je to ženama u genima – u vreme “pećinskih ljudi”, žene su bile zadužene za sakupljanje stvari i morale su sve i svašta da dovlače u pećinu, a nikad se nije znalo šta sve može da bude korisno i upotrebljivo.

Priča, priča, priča: muškarci često ne razumeju zbog čega žene toliko pričaju, ni otkud im potreba da o svemu razgovaraju.

Bliskost je neophodna i muškarcima i ženama, samo je ostvaruju na drugačiji način. Žene bliskost ostvaruju kroz razgovor, a muškarci kroz zajedničke akcije. Drugim rečima, muškarci s prijateljima igraju fudbal, a žene s prijateljicama pričaju.

Ženska preosetljivost: muškarce ume da izludi to što žene “prave frku” i oko najmanje napetosti. Istina je da žene zaista pate i zbog najmanje napetosti. Razlog za to leži u tome što su žene oduvek bile zadužene za opšte stanje grupe, dok je još kompletna grupa živela u jednoj pećini, pa su morale da nauče da blagovremeno predvide moguće konflikte i razreše ih pre nego što se razbuktaju.

Naravno, više ne živimo u kamenom dobu. Više nije neophodno skupljati sve i svašta, niti rešavati svaki sukob za koji se čuje. Ipak, ako ste se pitali odakle uopšte ženama takva potreba, sada znate odgovor.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike