najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Podstaknite kreativnost

Od savremenog muškarca stalno se očekuje da iznese neku originalnu ideju, ali je jasno da postoje oni periodi kada vam takve stvari jednostavno ne polaze za rukom. Onda je logično ako samom sebi u jednom trenutku postavite pitanje: „Kako da podstaknem svoju kreativnost?“ Odgovor je jednostavan – proširite vidike, dobro se odmorite i naučite da prihvatite kritiku.

Nemoguće je da znate apsolutno sve o poslu kojim se bavite. Proširite svoja znanja, razmenite iskustva s kolegama koji se bave istim ili sličnim poslom u drugim kompanijama. Budite u toku sa svim novim svetskim dostignućima. Redovno pratite štampu i koristite mogućnosti Interneta, možda baš tu uspete da pronađete inspiraciju i nove fantastične ideje. Ipak, sve to nećete uspeti da postignete ukoliko niste dovoljno odmorni. Možda je preterana iscrpljenost glavni krivac za vaš nedostatak kreativnosti? Pokušajte za početak da se bolje organizujete i da odvojite dovoljno vremena za sport, šetnju i opuštanje. Ako nemate vremena za ovakve stvari, teško ćete uspeti da regenerišete svoju kreativnost. Ukoliko je to ikako moguće, uzmite i nekoliko dana odmora više da biste promenili svoje okruženje.

U svakom slučaju, sve što budete radili radite s idejom da pokažete šta znate. Potrudite se da svaki zadatak obavite najbolje moguće, pronađite svoj pravi način, pokažite da ste kreativni i vredni, da posedujete preduzimljivost. Nemojte bežati od kritike, koja ponekad podrazumeva i negativne komentare. Mišljenje vaših kolega ili šefa, koliko god da vam ne prija, ponekad može da bude veoma podsticajno. Možda će vam neka sugestija ili negativni komentar koji ste dobili pomoći da prikupite snagu i povučete svoj sledeći poslovni potez mudrije i promišljenije, i možda će onda negativne kritike ustupiti mesto pozitivnim.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike