U trendu

Pokažite inicijativu

Najveća muka savremenog čoveka jeste ona koja ga pretvori u osobu koja priželjkuje da se pojavi neko s čarobnim štapićem ko će moći da reši sve vrste problema (emotivne, poslovne, finansijske) kako bi taj savremeni čovek mogao da se bavi samo onim što voli. Pošto je to univerzalna želja iz domena naučne fantastike, teško je poverovati da tako nešto uopšte može da se dogodi. Izgleda da je ostalo veoma malo čarobnih štapića koji mogu da nam reše sve probleme. Zapravo, nikad ih nije ni bilo, osim u bajkama. Umesto što očekuje da mu univerzum pritekne u pomoć, savremeni čovek bi mogao da pokaže malo inicijative.
Pokazivanje inicijative ne znači da ćete se posle izvesnog vremena pretvoriti u roba ili u goniča robova. Da biste se popeli na stepenicu više, treba poraditi na svom imidžu, na aktiviranju mašte i opet – na pokazivanju inicijative. Ako već imate sjajan kreativni potencijal, možda pritajen duboko u vašoj podsvesti, nema razloga da ga nikome ne pokazujete. Zapravo je neverovatno koliko malo naše inicijative može da predstavlja inicijalnu kapislu za akcije drugih ljudi. Oni se neće pretvoriti u čarobnjake s čudotvornim štapićima, ali će pokazati volju i želju da se upuste u neku zajedničku akciju koju ste vi pokrenuli. To bi već mogao da bude dobar početak. Svaki problem je lakše rešiti kada ga sagledavamo uz nečiju pomoć iz više različitih uglova.
O svemu ovome ima smisla razmisliti, posebno ako se nalazite u poziciji osobe koja je maksimu „radi i ćuti“ prihvatila kao svoj način života. I jedno i drugo umete, ali je pitanje da li takav stav donosi i zadovoljavajuće rezultate. Uz malo pokazane inicijative u usredsređenosti moguće je izbaciti iz glave pomisao da je životna tačka na kojoj se trenutno nalazite jedina moguća, ona izvan koje apsolutno ništa drugo ne postoji.

1 komentar
  1. Velja V

    Malo ljudi rade na sebi, na uzdizanju svojih potencijala, na kultivisanju i sl.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike