Posle raskida (2)

Ma koliko vam to zvučalo besmisleno, i raskid ili razvod braka može imati svoje pozitivne strane. Ukoliko podignete glavu iz depresije koja vas je ophrvala, videćete da je prekid veze zapravo trenutak u kojem ćete moći bolje da upoznate sebe, da se zbližite s osobama iz svoje okoline, da u sebi otkrijete nove potencijale i da budete kreativni. Istina, period privikavanja je bolan, ali samo od vas zavisi da li ćete iz njega izađi jači i preporođeni.

Buđenje nove nade jeste ono što vam treba. Nažalost, tek kada se sami, uz podršku prijatelja ili uz pomoć stručnjaka iščupate iz depresije, spremni ste da prihvatite situaciju u kojoj se nalazite i pokušate da iz nje izađete. Dakle, neka vas ne čudi, ljuti niti zbunjuje što se posle raskida brzo razbesnite ili histerično smejete. Ne treba da gušite sva ta snažna osećanja koja vas preplavljuju. Prepustite im se i lakše ćete ih se osloboditi. Najbolji način da u najtežim trenucima izrazite svoje očajanje ili svoju zbunjenost jeste da drugoj strani napišete pismo koje nikada nećete poslati. Nemojte se nimalo ustručavati, u tom pismu slobodno izrazite sve svoje neispunjene želje, zamerke, frustracije, ali ne zaboravite ni na sve lepe zajedničke trenutke. I sami ćete se veoma iznenaditi koliko stavljanje najintimnijih osećanja na papir oslobađa!

Tek kada kasnije budete čitali to pismo, shvatićete da ono predstavlja bilans vaše neuspele veze i da je vreme da krenete dalje. Budite oprezni: kada dođe vreme raskida, signali su veoma očigledni. Ako se s partnerkom osećate umorno i bezvoljno, dok ste u društvu prijatelja ili na poslu preterano dobro raspoloženi, situacija je jasna. Ukoliko bolje spavate kada ona nije tu, jer je ostala da prespava kod svojih roditelja, jasno je da vam je raskid najbolje rešenje za miran san.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.