U trendu

Poslovni autoritet

Autoritet se ne stiče autoritativnim stavom, niti se na taj način pospešuje duh saradnje. Naprotiv, stvara se rivalstvo. Pored toga, dobija se još i slaba motivacija radnika za zajednički posao, što samo dodatno otežava stvari.

Ukoliko se nalazite na nekom rukovodećem mestu, te tako imate one koji su vama podređeni, najbolje bi bilo da vaš stav bude prožet izvesnom čvrstinom. Za početak, obraćajte se svima sa „Vi“ i ljubazno. Diktatorsko ponašanje, naravno, ne dolazi u obzir, kao ni pretnje kaznenim merama, stroge primedbe na račun grešaka, insistiranje na sopstvenoj bezgrešnosti i prebacivanje vlastite odgovornosti na druge.

Niko nije uvek u pravu. Ne treba se plašiti izvinjenja ukoliko postoji razlog za to. Izbegavajte da nekoga ističete iznad ostalih bez razloga. Tako ćete najpre steći ogroman autoritet. U slučaju radosnih ili tužnih događaja iz života svojih saradnika, dužni ste, na stranu što je to odraz kulture, da učestvujete u tome, jasno, ali diskretno, putem čestitke ili izražavanja saučešća. Ukoliko ste nekog od saradnika pozvali u svoju kancelariju, izbegavajte da neprestano odgovarate na telefonske pozive.

Danas je opšteprihvaćen stav da je autoritet pre stvar međusobnog poverenja i poštovanja svačije uloge nego nadređenosti, odnosno podređenosti.

Persiranje je obavezno, iako je moguće i obraćanje sa „ti“ ukoliko se poznajete već godinama. Ako se dogodi da je vaš šef ipak despot, treba sačuvati smirenost i nikada ne valja davati povoda za bezrazložna prepucavanja. Nikada nemojte davati poklone svojim šefovima, izuzev kao član kolektiva. Nemojte ih pozivati na porodična slavlja niti na večeru. Ne tražite od njih da vam budu kumovi na venčanju ili krštenju. Nemojte im ukazivati preterano poštovanje i nemojte biti previše familijarni ako ih sretnete van radnog ambijenta.

Svako treba da ostane na svom mestu. Time ćete izbeći pogrešne odnose sa šefovima, ali i sa kolegama.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike