najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Površno ili ne?

Da li spadate u osobe koje se iskreno zaljubljuju, a zatim duboko i posvećeno vole, ili se površno zaljubljujete, da biste se posle izvesnog vremena još lakše „odljubili“, kao da se ništa pre toga na emotivnom planu zapravo nije ni dogodilo? Odgovor na to pitanje može da zavisi od mnogo faktiora – od toga šta prvo primećujete na devojci, preko načina na koji volite da se zabavljate do toga kako reagujete kada čujete da vas je ona iz nekog samo njoj poznatog razloga prevarila. Burne ili površne reakcije zbog emotivnih nedoumica, pitanje je sad.
Muškarce inače bije glas da se brzo zaljubljuju, a da se onda još brže odljubljujemo, da bismo se u kratkom roku koji sledi ponovo zainteresovali za neku drugu osobu. Možda je razlog tome činjenica da ima malo ljudi koji su u pravom trenutku doživeli pravu ljubav, a taj broj je sve manji, najpre zbog toga što je sve više onih koji čvrsto veruju da ne postoje kategorije kao što su „pravo vreme“ ili „prava ljubav“. Nestalna osećanja kao da sve više igraju bitnu ulogu u muško-ženskim odnosima. Gde se tu onda nalazi privrženost i kako se ona kotira na skali prioriteta? I gde su one osobe koje vole samo jednom u životu? Jesu li ostale zaglavljene u romanima ili na filmskom platnu, čisto da bismo imali podsećanje da su nekada i one postojale. Činjenica da ste privrženi u toku veze (u slučaju da jeste) govori dosta o tome s kojim stepenom ozbiljnosti pristupate vezama. I to govori dosta o tome da li znate da prepoznate prave vrednosti, iako tu opet postoji termin „prave“, koji nas ponovo dovodi na teren sumnjičavosti…
Redak je dar ukoliko zaista umete da volite. Retkost je i ukoliko posedujete izoštrenu emocionalnu inteligenciju, koja podrazumeva iskrenost prema sebi i prema drugima. Otvorenost za ljubav može puno da košta, posebno ako spadate u one koji su doživeli mnoga ljubavna razočarenja, a nisu prestali da veruju u ljubav.

1 komentar
  1. Olja Makarić

    Redovno čitam članke namenjene i ženama i muškarcima, zato što mislim da je dobro stvari i život sagledati malo i sa druge strane, a ne samo sa svoje. Danas prvi put ostavljam komentar zato što želim da zaista pohvalim autora ovog članka i da kažem da je tekst odličan, lepo napisan s obzirom na osetljivost teme o kojoj govori. Jedina je šteta, po meni, što članak nije duži.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike