Pravi razlog zašto muškarci toliko vole plavuše

Ako se može suditi prema novim rezultatima studije Univerziteta Augsburg u Minesoti, muškarci zaista više vole plavuše smatrajući ih mlađim i zdravijim od ostalih žena.

A tu su i stereotipi, pa tako veruju da lakše mogu da ostvare seksualnu vezu sa plavušom. Dok su plavuše atraktivnije, one s kojima bi radije upražnjavali seks su ipak – žene tamnije kose.

Muški ispitanici su na osnovu fotografija različitih žena odgovarali na pitanja vezana za svoje preferencije u ljubavnom životu. Većina njih je plavuše smatrala lepšim, mlađim i zdravijim od žena tamnije kose.

Takođe, veruju i da su plavuše „lakše za saradnju“ i da će pre izaći na sastanak sa njima. Ipak, kada je u pitanju majka njihove dece, radije su birali žene smeđe kose.

Rezultati istog istraživanja pokazuju da žene duge kose izgledaju zdravije i mlađe, a žene srednje dužine kose lako uspostavljaju odnos sa muškarcem.

Zašto stvarno muškarci više vole plavuše?

Odgovor je evolucija! Žene svetle kose su se davnih dana smatrale mlađim i plodnijim od ostalih.

Nažalost, zbog izloženosti plavuša u medijima i šalama na njihov račun za majku svoje dece danas bi izabrali onu tamnije kose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.