najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Produžite svoj vek

Poznata je priča da rešavanje zagonetki i drugih mozgalica nije samo način da se ubije slobodno vreme – uključivanje mentalne akrobatike zaista može da dovede do promena u našem mozgu, tačnije da utiče na njega tako da se bolje adaptira na proces starenja. Znate i sami da rešavanje ukrštenica nije samo razbibriga. Posmatrajte stvari iz šire perspektive: proširujete svoj rečnik (nove reči se lakše javljaju u svesti kada smo ih već jednom videli), širite i područje opšte kulture, a vežbate i veštinu bržeg čitanja.
Dakle, važno je baviti se igricama (mentalnim) koje će nam pomoći da stanemo na crtu godinama koje nas čekaju. Pri tom ovim disciplinama ne morate da pristupate sami. Prihvatite se Rizika. U slučaju da ste ga zaboravili, zadatak je da igrači koordinišu napade sa saveznicima i da usmeravaju defanzive na neprijateljske trupe kako bi pobedili u simuliranoj verziji rata. Toliko o podsećanju na pravila. Zašto bi vam ova strateška igra odgovarala? Naravno, ne zbog toga da podgrevate ambiciju koju posedujete od malih nogu – da zavladate čitavim svetom. Sve strateške igre zahtevaju procenu da li ljudi sarađuju s vama ili se takmiče protiv vas. U polutakmičarskom radnom okruženju morate da odlučite da li ćete da radite u istom timu s nekim ili da tu osobu isključite i nastavite dalje. Zar to nije atmosfera na vašem radnom mestu? Zar to nije situacija koju možete da vežbate ispred karte sveta po kojoj povlačite svoje trupe u odabranoj boji?
Za one koji nisu ljubitelji stare škole igara srećom je predviđeno i nešto što se zove Play Station. Aleluja! Znate već o čemu se radi, to je ona divna konzola koju žene retko ili gotovo nikad ne razumeju, dok se mi s prijateljima utrkujemo oko toga ko će biti bolji u izazivanju straha kod neprijatelja. I dok one u tome vide nezrele i nikad odrasle dečake, redovni igrači igara iz prvog lica u različitim verzijama futurističkih pucačina znaju da na taj način jačaju svoje vizuelne sposobnosti, mogućnost donošenja odluke u kriznoj situaciji, brže reakcije i sagledavanja prostora. Šta tu onda žene ima da se bune? Radimo na sebi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike