Rešavajte svoje probleme (1)

Ako grcate u moru tuđe nesreće, vreme je da se obračunate s osobama koje su kraljevi negativnosti. Doduše, s vremena na vreme je privlačno izigravati psihijatra. Svi ti iskreni razgovori, seanse jadanja, potresna osećanja i zbližavanje zasnovano na tužbalicama o nepravdi mogu da pruže sate ispunjene dramatikom, što može da bude i zabavno. Međutim, to može biti i užasna zamka za koju ćete poželeti da nikada niste uleteli u nju.

Ozbiljno, čak i ako su vam motivi potpuno časni i ako ne spadate u ljude koji bi okrenuli leđa nekome ko je očigledno do guše u najgorim problemima, postanite svesni toga da ako budete previše uvučeni u problem, možete da se nađete u veoma nezgodnoj situaciji. Ako ste prijatelju savetovali da se razvede, znajte da nećete tako lako moći da okrenete glavu kada on to zaista bude uradio. Pre nego što odlučite da razrešite zbrku zbog koje vas je neko pozvao u pomoć, upitajte se da li imate vremena i emocionalne snage za sve to.

Mada se ženama češće dešava da budu uvučene u emocionalne probleme drugih, i muškarcima se to s vremena na vreme događa. Ukoliko ne znate kada je pravi trenutak da se povučete, to može da vam naruši toliko potrebni mir. Zbog toga na prvom mestu treba napraviti selekciju kako biste od sebe odstranili gušitelje iz vaše amaterske psihijatrijske prakse.

Opšte je poznata stvar da se 90 procenata drama vrti oko ljubavi, ako ne i svih sto procenata. A to ume da bude gnjavaža, i to velika – ne samo što detalji iz nečije veze mogu da budu dosadni nego i razrešenja zamršenih ljubavnih problema i dilema mogu da vas uvuku u krug iz kojeg nema izlaska. Šta je onda rešenje? Da se onog trenutka kad čujete da je neki vaš prijatelj pogođem Amorovom strelom povučete u ilegalu? I to može da bude pametan potez, ali pazite da time ne oštetite prijateljstvo. Pitanje strane koju ćete zauzeti zamka je koje treba uvek i u svakoj prilici da se čuvate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.