Rizični putokazi

Bez obzira na to da li preuzimate poslovni ili privatni rizik, dobro je da stalno imate na umu jednu misao: uvek razmišljajte o riziku koji neki postupak nosi. Velika ljubav i veliki uspeh su najbolji prijatelji rizika. Intenzivna osećanja ili prihvaćene šanse za uspeh uvek nose u sebi dozu rizika da ćete pogrešiti ili da se vaša očekivanja neće ispuniti. Međutim, na greškama se uči. Zato je rizik ujedno i sjajna prilika da savladate nove lekcije koje vam donosi vreme.

Naravno, to podrazumeva da vaše znanje u nekoj oblasti nije samo po sebi dovoljno. Neophodno je da upotrebite to znanje. Sama želja nije dovoljna, potrebno je neko delovanje – vaše, po mogućstvu. Karpe diem – iskoristite dan, ugrabite momenat, živite život. Nije dovoljno samo imati pasivno, teorijsko znanje, treba ga upotrebiti i pokazati svetu.

Pored toga, ako samo sanjarimo i maštamo, a ne delujemo, drugi će se dočepati onoga što mi želimo. Mnogi oko nas vrebaju priliku da ukradu naše ideje i sprovedu ih u delo. Zašto bi oni bili prvi? Nađite snage i sprovedite svoje misli u delo, jer najsavršenije čovekovo delovanje jeste upravo idealan spoj teorijskog i praktičnog. Nemojte dozvoliti da vas neko isprovocira rekavši vam da ste preambiciozni. Vrednoća nema veze s ambicijom, muškarci treba da budu vrednice.

Da biste mogli da se snađete u komplikovanim međuljudskim odnosima, naučite da slušate druge. Tako ćete im biti od koristi. Naučite da govorite kako treba i drugi ljudi će koristiti vama. Umetnost vođenja dijaloga je nešto što je na ceni još od antičkog doba i zaista može da vas dovede do cilja – lepšeg života u kojem se razumemo s osobama do kojih nam je stalo. Možemo mnogo da saznamo teorijski, ali je iskustvo ono što će nam otkriti pravu sliku sveta i dati početni impuls znanja koje će kasnije uobličiti naš razum.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.