najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sačuvati brak

Brak je nekada sklapan samo jednom i zauvek. Nažalost, sve ređe je tako. Ostati u braku je zaista teško, budući da statistički podaci govore o tome da se više od trećine brakova raspada. Ukoliko ne želite da i vaš brak dospe na ovakvu statističku listu, potrudite se da ga sačuvate. Za početak, što bolje upoznajte sebe. Svako od nas želi da provodi neko vreme sam sa sobom. Morate znati svoja interesovanja, ciljeve i snove u svakom području, a to uključuje i finansije. Svako od nas, bio u braku ili ne bio, mora biti u stanju da kaže: “Čak i da sam sam, i dalje bi mi život bio u redu”. Ali, čak i ako ste već venčani, morali biste biti nezavisni i sposobni da se brinete za sebe. Morate znati šta želite kako biste o tome mogli da razgovarate sa svojom suprugom.

Ne uzimajte ništa zdravo za gotovo. I muškarcima i ženama je neophodan osećaj pripadnosti i potrebe. Vaša supruga mora da zna da igra važnu ulogu u vašem životu, a i vi treba tako da se osećate. Oboje bi trebalo da govorite i pokazujete koliko ste potrebni jedno drugom i šta osećate. Strastven poljubac bez ikakvog povoda ili sentimentalna poruka mogu ponovo podstaći ljubavne iskrice. Pored toga, u braku je najvažniji dijalog između parova. Razgovarajte o svemu, od toga da li planirate još dece do bankovnih računa. Nikad nije kasno da popravite komunikaciju. Ukoliko svakog dana razgovarate otvoreno, povećaćete svoje šanse za ostanak u braku. Koliko dece želite?

Hoće li jedno od vas ostati kod kuće da bi ih odgajalo? Kakvi su vam stavovi prema novcu? Gde ćete na godišnji odmor?

I, naravno, trudite se da budete intimni i pošto postanete roditelji. Ponekad se parovi posle rođenja deteta udalje jedno od drugog. Zbog toga posle dolaska dece treba više da se trudite jedno oko drugog. Izlazite, pronalazite prilike za zajedničke trenutke jer je intimnost ono što održava veze i brakove.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike