Sam sebi najbolji prijatelj

Stvar je vrlo jednostavna, a računica je više nego prosta: onoliko koliko vi vodite računa, odnosno onoliko koliko brinete, o svom fizičkom izgledu, toliko dugo ćete biti u mogućnosti da „ostanete u igri“. Koliko brinete o sebi? Koliko vremena provedete u kupatilu ujutru pre nego što pođete na posao? Da li se, i pored svih obaveza koje imate, redovno bavite sportom?
U redu, niko ne tvrdi da treba podržavati koncepciju po kojoj muškarci treba da provode sate i sate pred ogledalom u stilu „sliku svoju ljubim“, ali to koliko ćete vremena posvetiti svom izgledu pre izlaska „među svet“ dosta govori o vama, i tu se moramo svi složiti. Na kraju, muškarci odavno nisu stranci u kozmetičkim salonima, postoji gomila tretmana (pored masaže i solarijuma) koji će muškarcu koji drži do sebe pomoći da sačuva dobar izgled. Temeljno čišćenje lica, na primer, jeste nešto što bi svi muškarci rado izbegli, ali u vremenu popularnih metroseksualaca niko vam ne može prebaciti da je pogrešno to što činite. I briga o svom telu ne podrazumeva samo negu. I te kako je važno i ono što ste odlučili da kupite, a zatim i obučete. Naravno, šoping je bio i ostao ženska opsesija, hobi, seansa, nešto što je čak i više od seksa… Većina muškaraca se i dalje oslanja na ženske savete, ali ima i onih koji su postali svesni toga da nas garderoba otkriva, koji imaju izgrađen ukus i vešto razlikuju brendove.
Ukoliko niste od tih, onda bar obratite pažnju na usklađenost boja, posebno ukoliko se radi o elegantnijim, dakle, strožim kombinacijama. Košulja i kravata moraju govoriti sličnim jezikom, kao i sako i pantalone, čarape i cipele, i sve to zajedno na kraju krajeva! Nemojte misliti da vas ležerniji i opušteniji stil oslobađa nekih pravila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.